Συγκέντρωση δημοτικών αστυνομικών έξω από το Υπουργείο Οικονομικών

Συγκέντρωση δημοτικών αστυνομικών έξω από το Υπουργείο Οικονομικών

Αντιπροσωπεία δημοτικών αστυνομικών συναντήθηκε με τον Ελ. Βενιζέλο - Με κλοιό στα γραφεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους οι δημοτικοί αστυνομικοί

Συγκέντρωση δημοτικών αστυνομικών έξω από το Υπουργείο Οικονομικών
Μηχανοκίνητες πορείες στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν από το πρωί υπάλληλοι στους δήμους και δημοτικοί αστυνομικοί, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους εν όψει της ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο Σύνταγμα, διεξάγεται μετ εμποδίων καθώς έξω από το υπουργείο Οικονομικών διαδηλώνουν δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν παρατάξει στο σημείο τα υπηρεσιακά τους οχήματα.

Νωρίτερα, τόσο οι δημοτικοί υπάλληλοι, όσο και οι δημοτικοί αστυνομικοί βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Εξωτερικών στη Βασ. Σοφίας, όπου αντιπροσωπεία των δεύτερων έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο ζητώντας να αποσυρθεί άμεσα η λέξη «διαθεσιμότητα» από την τροπολογία.

Κλείσιμο
Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο κ Βενιζέλος με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ. Κατά την συνάντηση ο κ Βενιζέλος παραδέχτηκε την ύπαρξη προβλημάτων,  προβλήματα τα οποία, όπως είπε, άλλοτε είναι ουσίας και άλλοτε αλληλοκατανόησης. Επισήμανε, ωστόσο, ότι «η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση είναι μια ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας». Από τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου προκύπτει ότι η ΚΕΔΕ παραμένει στις θέσεις της και ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ ανέλαβε να τις μεταφέρει στον πρωθυπουργό, ενώ δεν απέκλεισε και νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ακόμα και αύριο, προκειμένου, όπως είπε, «να βρούμε κοινά αποδεκτές, εφαρμόσιμες, δημιουργικές λύσεις». Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι «οι ημέρες της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου θα είναι παραγωγικές και γόνιμες. Ο διάλογος δεν τελείωσε σήμερα». Διαβάστε περισσότερα εδώ



Οι εργαζόμενοι στους δήμους ξεκίνησαν πρώτα από την πλατεία Καραϊσκάκη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Οι υπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία προς τη Βουλή ενώ στις 20:00 το βράδυ η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Από την πλευρά τους, οι δημοτικοί αστυνομικοί κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια, με μοτοσικλέτες και περιπολικά, έκαναν νωρίς το πρωί «κατάληψη» στο δρόμο έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού.

Μέχρι στιγμής οι διαδηλωτές έχουν κάνει στάσεις έξω από τα γραφεία της Ν.Δ., από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.



Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, αντιπροσωπεία έξι εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία έγινε δεκτή από τον γραμματέα της ΝΔ, κ. Α. Παπαμιμίκο και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.

Κατά τη συνάντηση, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι ένα μεγάλο μέρος των δημοτικών αστυνομικών θα παραμείνει στους δήμους, ενώ οι υπόλοιποι θα απορροφηθούν πλήρως στο υπουργείο Δημοσίας Τάξης.



Οι διαμαρτυρόμενοι δημοτικοί αστυνομικοί είχαν μάλιστα ένα σύντομο διάλογο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που ακούστηκε να τους λέει πως όσοι έχουν διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ δεν έχουν κανένα λόγο να φοβούνται.

Όταν ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε για το τι θα γίνει με όσους δεν έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ, είπε πως υπάρχει πρόβλεψη για απορρόφηση των περισσότερων σε άλλες υπηρεσίες.



Ακόμη, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, προσερχόμενη στα γραφεία της ΝΔ, στάθηκε να μιλήσει με τους δημοτικούς αστυνομικούς και ακούστηκε να λέει πως κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους λασπολογεί.

Απεργίες και κινητοποιήσεις

Εν τω μεταξύ, εβδομάδα απεργιών και κινητοποιήσεων κατά της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο είναι αυτή που ξεκινά με την κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και εργαζόμενων στους δήμους να κλιμακώνεται και τα συνδικάτα να βρίσκονται σε θέσεις μάχης εν όψει της ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου την Τετάρτη.

Κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα, αύριο και την Τετάρτη οι δήμοι, μετά από απόφαση των δημάρχων, ενώ αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) θα έχει σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης