Στις χαράδρες του Προυσσού ψάχνουν τους Αλβανούς δραπέτες

Στις χαράδρες του Προυσσού ψάχνουν τους Αλβανούς δραπέτες

Την ημέρα κρύβονται σε σπηλιές και τη νύχτα κινούνται – Ερώτημα το πώς βρίσκουν τροφή

Στις χαράδρες του Προυσσού ψάχνουν τους Αλβανούς δραπέτες
Θέμα χρόνου ο εντοπισμός του επικίνδυνου Αλβανού δραπέτη, Μάριο Κόλα και των συνεργών του, σύμφωνα με την αστυνομία. Η γιγαντιαία επιχείρηση για τη σύλληψη των κακοποιών βρίσκεται σε εξέλιξη με τις έρευνες να εστιάζονται πλέον στον Προυσσό Ευρυτανίας.

Το έργο της αστυνομίας είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς όπως εκτιμούν οι αρχές, οι τέσσερις δραπέτες έχουν χωριστεί σε ομάδες, ώστε να κινούνται με ευκολία. Στις εξονυχιστικές έρευνες οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. σαρώνουν τον Προυσσό και την γύρω περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή. Οι δραπέτες, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή και δεν υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα διαφυγής από τους περίπου 1000 αστυνομικούς που έχουν ριχτεί στο κυνήγι τους.

Οι έρευνες εντείνονται μόλις πέσει το σκοτάδι καθώς όπως έδειξε και η περίπτωση των δύο άλλων δραπετών που έπεσαν νεκροί κατά τη συμπλοκή με τους ΕΚΑΜίτες, οι κακοποιοί λουφάζουν την ημέρα σε λαγούμια, μαντριά ή σπηλιές και μόλις πέσει το σκοτάδι κινούνται για να φύγουν μακριά από τα μπλόκα των διωκτών τους και να σβήσουν τα ίχνη τους στα δάση.

Οι έρευνες από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν δείξει ότι δεν έχουν κάνει χρήση κινητού τηλεφώνου και οι αστυνομικοί προσπαθούν να καταλάβουν πώς έχουν εφοδιαστεί με τρόφιμα.

Από τους οκτώ συνολικά δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, οι έξι παραμένουν άφαντοι και μάλιστα οι τέσσερις από αυτούς φέρεται να βρίσκονται εκτός του κλοιού των αστυνομικών στη δυτική Ελλάδα.

Ο 27χρονος Λίκα Έντισον και ο θείος του έπεσαν νεκροί κατά τη συμπλοκή με τους ΕΚΑΜίτες χθες. Τα ίχνη του πιο επικίνδυνου και φερόμενου ως αρχηγού τους, Μάριο Κόλα, που ευθύνεται για τον θάνατο του 38χρονου αστυνομικού στη Λιβαδειά και της 25χρονης κοπέλας στα Ίσθμια, έχουν χαθεί. Ωστόσο οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ο Κόλα είναι μαζί με τον 27χρονο Ιλίρ Κούπα και έναν άλλο συνεργό τους, σε ορεινή περιοχή στα όρια των νομών Αιτωλοακαρνανίας και Φωκίδας.

Κλείσιμο
Οι έρευνες για τον εντοπισμό των κακοποιών συνεχίζονται, ενώ οι αστυνομικοί εκτιμούν πως τα περιθώρια έχουν αρχίσει και στενεύουν για τους δραπέτες και πως η σύλληψή τους είναι πλέον θέμα χρόνου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης