PROTOTHEMA

Ελλάδα

Του επέδωσαν ψήφισμα με τις θέσεις τους

Μεταλλωρύχοι σε Τσίπρα: Μην «ξεσηκώνεις» τους κατοίκους της Ιερισσού

Μεταλλωρύχοι σε Τσίπρα: Μην «ξεσηκώνεις» τους κατοίκους της Ιερισσού

«Όπως έσπασαν τα μούτρα τους στην Κερατέα, έτσι και τώρα θα φάνε τα μούτρα τους στη Χαλκιδική» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Μπλόκο στο δρόμο που οδηγεί στην Ιερισσό, προς την οποία κατευθύνεται ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έκαναν μεταλλωρύχοι που εργάζονται στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Στον τόπο έσπευσε και ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Εκπρόσωποι των μεταλλωρύχων, που έχουν καταλάβει το δρόμο στη διασταύρωση Μεγάλης Παναγιάς-Πλανών, πριν από την Ιερισσό, έδωσαν ψήφισμα στον κ. Τσίπρα και του ζήτησαν να μην "ξεσηκώνει" τους κατοίκους εναντίον της επένδυσης χρυσού, στην οποία εργάζονται.

Στη συνέχεια, οι μεταλλωρύχοι άφησαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει τη διαδρομή του.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε στη συνέχεια στην Ιερισσό, σε συγκέντρωση κατοίκων που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

«Όπως πριν ενάμιση χρόνο έσπασαν τα μούτρα τους στην Κερατέα, έτσι και τώρα θα φάνε τα μούτρα τους στη Χαλκιδική» δήλωσε, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επέλεξε να κάνει επίδειξη πυγμής στη Χαλκιδική και ότι ποντάρει στον κοινωνικό αυτοματισμό, σε μια ανεξέλεγκτη σύγκρουση ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν την επένδυση χρυσού και όσους δεν τη θέλουν κι έτσι επιχειρεί να μετατρέψει τη βόρεια Χαλκιδική σε «Λωρίδα της Γάζας» και«εμπόλεμη ζώνη».

«Η κυβέρνηση σας αποκαλεί τρομοκράτες, αλλά εσείς είστε αγωνιστές για τη ζωή» είπε στους συγκεντρωμένους και παρατήρησε πως «δίνουν άνισο αγώνα, διότι απέναντί τους έχουν προστατευμένα, διαπλεκόμενα συμφέροντα, πίσω από τα οποία κρύβονται κέρδη δισεκατομμυρίων και σκάνδαλα, ιστορίες λεηλασίας του δημόσιου πλούτου».

Κατήγγειλε, επίσης, ότι μοιράζονται «ψίχουλα, αριστερά και δεξιά, για να σπάσει ο αγώνας» των κατοίκων που αντιδρούν στην επένδυση.

Εκπρόσωπος των επιτροπών αγώνα των κατοίκων διαμαρτυρήθηκε ότι δύο κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται στις φυλακές, τους χαρακτήρισε «πολιτικούς κρατούμενους» και ζήτησε την αποφυλάκισή τους. Κάλεσε δε τον κ. Τσίπρα να έχει ενεργό συμμετοχή στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες εναντίον της εξόρυξης χρυσού.

Στην ομιλία του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως οι δύο φυλακισμένοι έχουν συμπαράσταση από την Ελλάδα και το εξωτερικό και σημείωσε πως «όταν ο λαός πάρει τις τύχες στα χέρια του, στη θέση τους θα βρίσκονται άλλοι».

Απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

«Τα κηρύγματα μίσους και η τρομοκρατία δεν περνάνε πια κύριε Τσίπρα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του στην Ιερισσό της Χαλκιδικής.

Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας «κατέβηκε ένα σκαλοπάτι ακόμη χαμηλότερα, για να τρομοκρατήσει επενδυτές και να αντιπαραταχθεί στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας μας».
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

sotis06/06/201308:16

Δυστυχώς , είμαστε ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ !!!! Πάθαμε , πληρώσαμε και πληρώνουμε και θα .......πληρώνουμε , τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του άκρατου λαικισμού του ΑΝΔΡΕΑ και των μετ αυτού !!! Σήμερα , χειροκροτούμε και επικροτούμε ΑΛΛΟΝ ...χειρότερο λαικιστή . Τα ωραία λόγια .......είναι μόνο ΛΟΓΙΑ !!!!! Η πράξη και κυρίως το Α Π Ο Τ Ε Λ Ε Σ Μ Α , είναι η καταστροφή !!! Δυστυχώς , είμαστε ένας λαός με τρισχιλιετή ιστορία , αλλά είμαστε ..... Α Ν Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Τ Ο Σ . Παθαίνουμε ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Απάντηση
γιαννης06/06/201306:26

Είναι ντροπή για το Τσίπρα και την αριστερά που θέλει να εκπροσωπήσει τους εργαζόμενους.Εδω έστρεψε τους αριστερούς εναντίον των εργαζομένων .Η κοινωνία λειτουργεί με θεσμούς και αυτοί είναι η κοινοβουλευτική δημοκρατία,οι νόμοι ,το Συμβούλιο της επικρατείας και οι κυβερνήσεις.Αντιτίθενται οι πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής ή οι νεροκουβαλητοί του ΣΥΡΙΖΑ;

Απάντηση
RA TA PLAN05/06/201323:52

ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΕΝΑΣ ΡΕ ΓΑΜΟΤΟ ΑΝ ΔΟΥΛΕΨΕ ΠΟΤΕ ???? ΗΤΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ!!!!!!

Απάντηση
Thanasis05/06/201323:07

Προς ΒΟΡΕΙΟ: Υπάρχουν 3 ή 4 μελέτες υπέρ της επένδυσης και μόνο μία κατά.Η ίδια η εταιρία στην ανακοίνωσή της δεν αναφέρει πουθενά για 200.000 στρ δάσους που θα κοπούν, ενώ αντίθετα αναφέρει ότι η ζημιές στην επιφάνεια θα αποκατασταθούν, όπως επίσης ότι στη μέθοδο εξόρυξης που θα εφαρμόσει δεν θα χρησιμοποιείται κυάνιο. Αυτά βέβαια τα λέει η εταιρία και πολύ σωστά πρέπει να είμαστε κουμπωμένοι και καχύποπτοι σότι λέει. Από την άλλη όμως αυτά τα περί 200.000στρ και κυανίου, αφού δεν τα λέει η εταιρία εσύ από που τα πληροφορήθηκες και πόσο αξιόπιστος είναι αυτός που τα υποστηρίζει; Μήπως πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και στη πληροφόρηση από την άλλη μεριά γιατί παίζονται πολλά και σημαντικά παιχνίδια, μηδέ εξαιρουμένου και του πολιτικού.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία