Μεταλλωρύχοι σε Τσίπρα: Μην «ξεσηκώνεις» τους κατοίκους της Ιερισσού

Μεταλλωρύχοι σε Τσίπρα: Μην «ξεσηκώνεις» τους κατοίκους της Ιερισσού

«Όπως έσπασαν τα μούτρα τους στην Κερατέα, έτσι και τώρα θα φάνε τα μούτρα τους στη Χαλκιδική» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Μεταλλωρύχοι σε Τσίπρα: Μην «ξεσηκώνεις» τους κατοίκους της Ιερισσού
Μπλόκο στο δρόμο που οδηγεί στην Ιερισσό, προς την οποία κατευθύνεται ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έκαναν μεταλλωρύχοι που εργάζονται στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Στον τόπο έσπευσε και ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Εκπρόσωποι των μεταλλωρύχων, που έχουν καταλάβει το δρόμο στη διασταύρωση Μεγάλης Παναγιάς-Πλανών, πριν από την Ιερισσό, έδωσαν ψήφισμα στον κ. Τσίπρα και του ζήτησαν να μην "ξεσηκώνει" τους κατοίκους εναντίον της επένδυσης χρυσού, στην οποία εργάζονται.
Κλείσιμο

Στη συνέχεια, οι μεταλλωρύχοι άφησαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει τη διαδρομή του.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε στη συνέχεια στην Ιερισσό, σε συγκέντρωση κατοίκων που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

«Όπως πριν ενάμιση χρόνο έσπασαν τα μούτρα τους στην Κερατέα, έτσι και τώρα θα φάνε τα μούτρα τους στη Χαλκιδική» δήλωσε, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επέλεξε να κάνει επίδειξη πυγμής στη Χαλκιδική και ότι ποντάρει στον κοινωνικό αυτοματισμό, σε μια ανεξέλεγκτη σύγκρουση ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν την επένδυση χρυσού και όσους δεν τη θέλουν κι έτσι επιχειρεί να μετατρέψει τη βόρεια Χαλκιδική σε «Λωρίδα της Γάζας» και«εμπόλεμη ζώνη».

«Η κυβέρνηση σας αποκαλεί τρομοκράτες, αλλά εσείς είστε αγωνιστές για τη ζωή» είπε στους συγκεντρωμένους και παρατήρησε πως «δίνουν άνισο αγώνα, διότι απέναντί τους έχουν προστατευμένα, διαπλεκόμενα συμφέροντα, πίσω από τα οποία κρύβονται κέρδη δισεκατομμυρίων και σκάνδαλα, ιστορίες λεηλασίας του δημόσιου πλούτου».

Κατήγγειλε, επίσης, ότι μοιράζονται «ψίχουλα, αριστερά και δεξιά, για να σπάσει ο αγώνας» των κατοίκων που αντιδρούν στην επένδυση.

Εκπρόσωπος των επιτροπών αγώνα των κατοίκων διαμαρτυρήθηκε ότι δύο κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται στις φυλακές, τους χαρακτήρισε «πολιτικούς κρατούμενους» και ζήτησε την αποφυλάκισή τους. Κάλεσε δε τον κ. Τσίπρα να έχει ενεργό συμμετοχή στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες εναντίον της εξόρυξης χρυσού.

Στην ομιλία του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως οι δύο φυλακισμένοι έχουν συμπαράσταση από την Ελλάδα και το εξωτερικό και σημείωσε πως «όταν ο λαός πάρει τις τύχες στα χέρια του, στη θέση τους θα βρίσκονται άλλοι».





Απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

«Τα κηρύγματα μίσους και η τρομοκρατία δεν περνάνε πια κύριε Τσίπρα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του στην Ιερισσό της Χαλκιδικής.

Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας «κατέβηκε ένα σκαλοπάτι ακόμη χαμηλότερα, για να τρομοκρατήσει επενδυτές και να αντιπαραταχθεί στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης