Συγκλονίζει ο πατέρας του Στεφανάκη: «Τους ζητώ να με στήσουν στο απόσπασμα»

Συγκλονίζει ο πατέρας του Στεφανάκη: «Τους ζητώ να με στήσουν στο απόσπασμα»

Όλη η αλήθεια για το ερωτικό τρίγωνο - Σεξ, ψέματα, εκβιασμοί και ροζ βίντεο πίσω από τη δολοφονία της άτυχης Φαίης

Συγκλονίζει ο πατέρας του Στεφανάκη: «Τους ζητώ να με στήσουν στο απόσπασμα»
Σεξ, ψέματα, εκβιασμοί και ροζ βίντεο κρύβονται πίσω από τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης από τη Νέα Μάκρη.

Η υπόθεση πήρε νέα τροπή και το κουβάρι του μυστηρίου ξετυλίγεται σιγά - σιγά και μετά την ομολογία της αδερφής της άτυχης κοπέλας ότι είχε έρθει σε ερωτική επαφή με τον κατηγορούμενο Βαγγέλη Στεφανάκη και σύντροφο της αδερφής της.

Η 32χρονη Μαρία - Ελένη Μπλάχα λέει πως ο 25χρονος την εκβίαζε με ερωτικό βίντεο που είχε καταγράψει σε κάποια τους ερωτική επαφή. «Με απειλούσε πως θα έδειχνε το βίντεο στο σύζυγο μου, στην οικογένεια μου και θα το ανέβαζε και στο ίντερνετ, Στην προανακριτική μου κατάθεση δεν είπα την αλήθεια γιατί φοβόμουν για τη σωματική μου ακεραιότητα, της αδελφής μου και της οικογένειάς μου», είπε η αδερφή της 23χρονης Φαίης στη νέα της κατάθεση.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα ο πατέρας του 25χρονου σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία», την οποία αναδημοσιεύει σήμερα η «Espresso», είπε πως ο νεαρός του είχε πει ότι με την 32χρονη ήταν φίλοι και μάλιστα ποτέ δεν έδειξαν να έχουν κάποια ερωτική σχέση αντίθετα με την 23χρονη Φαίη ήταν πολύ διαχυτικοί και μάλιστα νόμιζε πως τα παιδιά θα παντρεύονταν.

«Ζητώ στους γονείς της Φαίης να με στήσουν στο απόσπασμα» είπε ο πατέρας του κατηγορούμενου και συνέχισε: «Να πάω στον Κορυδαλλό να δώσω στήριγμα στο παιδί μου ή να πάω στους γονείς της Φαίης και να τους πω να με βάλουν στο απόσπασμα και να πατήσουν την σκανδάλη για να πάρω πάνω μου όλη την ντροπή των παλιών μαυροπουκαμισάδων της Κρήτης;».
 
Ο 50χρονος μηχανικός αυτοκινήτων, από τα ανώγεια της Κρήτης, σήμερα είναι επίτροπος στην εκκλησία του Άγιου Ιωάννη του Θεολόγου στον Γέρακα Αττικής.

Για το μοιραίο βράδυ, ο πατέρας του 25χρονου ανέφερε ότι ο γιος του δήλωσε τα εξής: «Τσακωθήκαμε, πατέρα. Μου επιτέθηκε γιατί έμαθε ότι η αδερφή της θα χώριζε τον άντρα της για να με παντρευτεί. Πήγε να μου βγάλει τα μάτια... Την έσπρωξα με δύναμη και χτύπησε στο φτερό. Την πήγαμε στο νοσοκομείο. Δεν βρίσκουμε κρεβάτι. Θα ψάξουμε να την πάμε αλλού. Θα μείνω δίπλα της».



Το ερωτικό τρίγωνο  κατέληξε σε έγκλημα

Τι ισχυρίζεται στην απολογία του ο «νταής» του Γέρακα για τις παράλληλες σχέσεις του με το θύμα και την αδελφή της - «Θα περιμέναμε συγγνώμη και όχι δικαιολογίες», λέει στο «ΘΕΜΑ» η Μάνια Μπλαχά, που πάντως παραδέχεται ότι στο παρελθόν είχε δεσμό  με τον κατηγορούμενο.

 

Ενα ερωτικό τρίγωνο πάθους και εντάσεων με τις δύο αδελφές σε εναλλασσόμενους ρόλους ερωμένων περιγράφει στην απολογία του ο Βαγγέλης Στεφανάκης, που τα μεσάνυχτα της 6ης Απριλίου γρονθοκόπησε μέχρι θανάτου τη Φαίη Μπλαχά.

Ο 25χρονος υποστηρίζει πως ήταν το αντικείμενο του πόθου μεταξύ της επίσημης φίλης του και της μεγαλύτερης παντρεμένης αδελφής της Μάνιας, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να δικαιολογήσει την άγρια επίθεση που έστειλε στον θάνατο την καλλονή από τη Νέα Μάκρη.

Η Μάνια Μπλαχά, μέσω του δικηγόρου της κ. Θάνου Πλεύρη, υποστηρίζει στο «ΘΕΜΑ» πως ναι μεν είχε στο παρελθόν ερωτική σχέση με τον φίλο της αδελφής της, όχι όμως το τελευταίο διάστημα κατά το οποίο διεπράχθη και η δολοφονία. «Υπήρξε κάποτε ερωτική επαφή, όμως αυτό είναι σε προηγούμενο χρονικό στάδιο. Σε κανένα σημείο, είτε τη χρονική στιγμή του εγκλήματος, είτε τις προηγούμενες ημέρες, υπήρξε επαφή μαζί του που να συνδυάζεται με ερωτικά θέματα ή προτροπή να αφήσει τη Φαίη», λέει και προσθέτει: «Θα περιμέναμε μια συγγνώμη για το έγκλημα και όχι να ψάχνει δικαιολογίες μέσα από υποτιθέμενα ερωτικά τρίγωνα. Αυτός, προσπαθώντας να βγάλει τις ευθύνες από πάνω του, μας κατηγορεί για υποτιθέμενες πιέσεις. Ολα αυτά προκύπτουν από τον φάκελο της δικογραφίας και τις επόμενες ημέρες θα κάνουμε τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες».

Μέσα από τη χειμαρρώδη απολογία του νεαρού μποξέρ, αλλά και τις περιγραφές τόσο της Μάνιας Μπλαχά όσο και των φίλων του, σκιαγραφείται το προφίλ του οξύθυμου Βαγγέλη Στεφανάκη που έκανε χρήση αναβολικών, μπλεκόταν συχνά σε καβγάδες και δούλευε περιστασιακά ως μπράβος σε νυχτερινά κέντρα της Βορειοανατολικής Αττικής. Παράλληλα, περιγράφεται μια σχέση γεμάτη εντάσεις, τσακωμούς και αμφισβήτηση, που τέλειωνε και άρχιζε ακόμη και την ίδια βραδιά... Μάλιστα η άτυχη κοπέλα φέρεται να γνώριζε το ερωτικό παιχνίδι της αδελφής της, ωστόσο κανείς δεν ξέρει αν η αιτία του καβγά που την έστειλε στον θάνατο έχει να κάνει με αυτό το σκηνικό ή με τα όσα υποστηρίζει ο «νταής» από τον Γέρακα, ότι δηλαδή αυτός τη χώρισε γιατί έμαθε από την αδελφή της ότι «ερωτοτροπούσε με διάφορους τύπους».



Το περασμένο καλοκαίρι
Το καλοκαίρι του 2012, η Μάνια Μπλαχά εργάζεται στην υποδοχή νυχτερινού κέντρου στην περιοχή της Νέας Μάκρης. Ψηλή και όμορφη κοπέλα, τραβάει την προσοχή του Βαγγέλη Στεφανάκη που οι πληροφορίες λένε πως έκανε μεροκάματα ως «μπράβος» και «πόρτα» σε διάφορα μαγαζιά της περιοχής. Το τι ακριβώς συνέβη μεταξύ τους κανείς δεν το γνωρίζει. Το σίγουρο είναι περί τα Χριστούγεννα η Μάνια γνωρίζει τον Βαγγέλη στην αδελφή της. «Ημουν ερωτευμένος με τη Φαίη και τα φτιάξαμε από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε. Κατά το διάστημα που είχαμε δεσμό, η Μάνια άρχισε να μου δημιουργεί προβλήματα και να μου βάζει λόγια σε βάρος της αδελφής της, λέγοντάς μου ότι δεν είναι καλή κοπέλα και πηγαίνει με παντρεμένους. Εναν μήνα πριν από το συμβάν είχαμε βγει έξω, εγώ, η Φαίη και η Μάνια, σε ένα μαγαζί στη Νέα Μάκρη. Στην επιστροφή μού ζήτησε να τη βάλω στο σπίτι της επειδή ήταν μεθυσμένη. Εκεί με αγκάλιασε και με φίλησε στο στόμα. Της είπα: “Τι κάνεις; Εξω είναι η αδελφή σου!”. Μετά από εκείνο το περιστατικό η Μάνια επεδίωκε να έχει ερωτικές σχέσεις μαζί μου, παρόλο που ήταν παντρεμένη.

Για περίπου δέκα ημέρες είχαμε σχέση με τη Μάνια. Συνέχιζε να μου βάζει λόγια για τη Φαίη και να μιλάει άσχημα στην αδελφή της...», αναφέρει στην απολογία του ο Στεφανάκης και λίγο παρακάτω συνεχίζει: «Μια μέρα αποκάλυψα στη Φαίη ότι είχα ερωτική επαφή με την αδελφή της, ξέκοψα από τη Μάνια και ξεκαθάρισα τη θέση μου. Τα ξανάφτιαξα με τη Φαίη, η οποία με συγχώρεσε...». Ολοι στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης γνωρίζουν ότι ο Στεφανάκης είναι οξύθυμος χαρακτήρας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι από τον περασμένο Ιούνιο ο 25χρονος, μαζί με άλλα τρία άτομα, επιτέθηκαν με έναν σκύλο σε στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο της Αγίας Παρασκευής. Μάλιστα, όταν ο Γιώργος Τσιμπουκάκης του ζήτησε τον λόγο, ο Στεφανάκης τον χτύπησε με μια σιδηρογροθιά και τον έστειλε στο νοσοκομείο.
 
Οσοι τον ξέρουν λένε πως συνήθιζε να κυκλοφορεί με μια σιδηρογροθιά στην τσέπη. Και στην περίπτωση της Φαίης οι αστυνομικοί εξετάζουν αν χτύπησε τη μελαχρινή καλλονή με το ίδιο φονικό εργαλείο. Ο ίδιος πάντως στην απολογία του δεν έδωσε σαφείς εξηγήσεις γιατί χτύπησε το στέλεχος του ΚΚΕ. Αρκέστηκε στο να πει μόνο ότι «δεν ασχολούμαι ούτε με πολιτικά, ούτε με κομματικά και δεν είμαι μέλος σε καμιά κομματική οργάνωση, ούτε σε κομματικό ή πολιτικό σχηματισμό. Μάλιστα, δεν πηγαίνω στην Κρήτη να ψηφίσω γιατί είναι μακριά».



Ο φίλος του, που μαζί με τον Στεφανάκη πήγαν τη χτυπημένη Φαίη στον Ερυθρό Σταυρό, δίνει στην Αστυνομία το προφίλ του 25χρονου μπράβου: «Είναι ιδιαίτερα σωματώδης, κάνει χρήση αναβολικών ουσιών, bodybuilding και πολεμικές τέχνες. Είναι οξύθυμος και μπλέκεται σε καβγάδες».



Το μοιραίο βράδυ και ο ρόλος της αδελφής
Το τι έγινε εκείνη τη μοιραία νύχτα κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα. Αρχικά η αδελφή της άτυχης κοπέλας είχε πει ότι βρήκε τη Φαίη σοβαρά τραυματισμένη σε ένα χαντάκι έξω από το σπίτι της στη Νέα Μάκρη. Τελικά η 23χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός σοβαρά τραυματισμένη από τον ίδιο τον δράστη μαζί με δύο φίλους του. Στην απολογία του ο Στεφανάκης υποστηρίζει πως της έριξε ένα «σκαμπίλι» και χτύπησε στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου. Αυτό δεν επιβεβαιώνεται από την ιατρική έκθεση του νοσοκομείου, καθώς η κοπέλα φέρει πολλαπλά τραύματα, μώλωπες και εκδορές στο πρόσωπο.

«Το βράδυ της 5ης Απριλίου είχα πάει για ποτό με τη Φαίη στο μαγαζί που δούλευε και ήμασταν αγκαλιασμένοι και αγαπημένοι. Την άφησα στο σπίτι της γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα. Η αδελφή της Μάνια μου τηλεφώνησε μετά από μερικά λεπτά προτείνοντάς μου να πάμε σε ένα πάρτι. Μετά την άρνησή μου να πάω στο πάρτι, μου είπε να προσέχω με τη Φαίη γιατί πηγαίνει με τους φίλους μου. Τότε πήρα τη Φαίη και της είπα ότι δεν θέλω να συνεχίσουμε γιατί έχω μάθει άσχημα πράγματα γι’ αυτή», περιγράφει ο 25χρονος και λίγο παρακάτω προσθέτει: «Στις 3 και 20 με πήρε οργισμένη η Φαίη από το σταθερό του σπιτιού της βρίζοντάς με και μου είπε να πάω να την πάρω από το σπίτι της με το αυτοκίνητό μου για να εξηγηθούμε.

Πράγματι πήγα και μου ζήτησε εξηγήσεις γιατί τη χώρισα. Αρχισε να με χτυπάει και να μου λέει ότι θα κάνει ό,τι γουστάρει γιατί εγώ είχα σχέση με την αδελφή της. Τότε εγώ της έδωσα ένα δυνατό σκαμπίλι και τη χτύπησα με τη βάση της παλάμης μου στην περιοχή του αριστερού ματιού και μηνιγγίου. Μετά το χτύπημα έπεσε κάτω και χτύπησε στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου στο πίσω μέρος του κεφαλιού της, ούρλιαξε και έμεινε αναίσθητη. Στο σημείο δεν υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες... Σοκαρίστηκα. Την έβαλα στο αυτοκίνητό μου και πήγα στο σπίτι ενός φίλου μου γιατί δεν μπορούσα να οδηγήσω. Στο νοσοκομείο φτάσαμε στις 4 και μισή. Εκεί ήμουν πολύ χάλια και μας ζήτησαν να έρθει ένας συγγενής της παθούσας. Τηλεφώνησα στη Μάνια, η οποία και ήρθε. Της είπα την αλήθεια που σας ανέφερα πριν.

Η Μάνια μου είπε να μην πω σε κανέναν ότι είχα ερωτικές σχέσεις μαζί της, ότι θα πάει η ίδια στην Αστυνομία και να κάτσω με τη Φαίη στο νοσοκομείο...».







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης