Εκθετος ο Πρ. Παυλόπουλος για την τρομο-λίστα

Εκθετος ο Πρ. Παυλόπουλος για την τρομο-λίστα

Διπλά έκθετος είναι ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, για την άκρως περίεργη λίστα -υποτιθέμενων- στόχων τρομοκρατών, που δημοσιεύθηκε σήμερα στο «Βήμα». Πρώτον, γιατί μόλις λίγες ημέρες μετά την ανάδειξη της νέας ηγετικής ομάδας της Αστυνομίας κάποιοι παίζουν σκοτεινά παιχνίδια, σπρώχνοντας κάτω από το τραπέζι «μαγειρεμένες» λίστες στόχων σε συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Δεύτερον, διότι προκαλεί σωρεία αποριών η ανάγνωση των ονομάτων που οι στενοί συνεργάτες του κ. Παυλό

Εκθετος ο Πρ. Παυλόπουλος για την τρομο-λίστα

Διπλά έκθετος είναι ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, για την άκρως περίεργη λίστα -υποτιθέμενων- στόχων τρομοκρατών, που δημοσιεύθηκε σήμερα στο «Βήμα». Πρώτον, γιατί μόλις λίγες ημέρες μετά την ανάδειξη της νέας ηγετικής ομάδας της Αστυνομίας κάποιοι παίζουν σκοτεινά παιχνίδια, σπρώχνοντας κάτω από το τραπέζι «μαγειρεμένες» λίστες στόχων σε συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Δεύτερον, διότι προκαλεί σωρεία αποριών η ανάγνωση των ονομάτων που οι στενοί συνεργάτες του κ. Παυλόπουλου ενέταξαν στην υποτιθέμενη «τρομολίστα», στοχοποιώντας ανθρώπους και επιχειρήσεις.

Μοιάζει αδιανόητο, η Αντιτρομοκρατική να συντάσσει κατάλογο ανθρώπων που υποτίθεται ότι βρίσκονται στο στόχαστρο των ομάδων ένοπλης βίας, στον οποίο δεσπόζουν ονόματα δημοσιογράφων όπως της κυρίας Μαρίας Χούκλη και απουσιάζουν άλλα όπως του κ. Σταύρου Ψυχάρη, που σύμφωνα με εκθέσεις τις ίδιας της ΕΛ.ΑΣ αποτελεί εδώ και χρόνια στόχο τρομοκρατικών οργανώσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι, επί παραδείγματι, για τον κ. Σταύρο Ψυχάρη έχουν ληφθεί εδώ και χρόνια επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας και ότι διαθέτει πολυπληθή φρουρά που τον προστατεύει επί 24ώρου βάσεως, καθώς εκτιμούν πως πρόκειται για στόχο πρώτης προτεραιότητας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την λίστα του «Βήματος» κανείς νυν και πρώην υπουργός της κυβέρνησης δεν κινδυνεύει από τη νέα γενιά τρομοκρατών, παρά μόνο οι υφυπουργοί ΠΕΧΩΔΕ κύριοι Σταύρος Καλογιάννης και Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος. Στόχοι, που δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα αναφέρουν οι τρομοκράτες στις προκηρύξεις τους. Συνεπώς, αυτοί που συνέταξαν τη λίστα, είτε δεν διαβάζουν σωστά τις προκηρύξεις ή άλλα συμφέροντα εξυπηρετούν δημιουργώντας ψευδείς εντυπώσεις.

Σύμφωνα με το περίεργο δημοσίευμα, η διαταγή που υπογράφει ο πρώην Αττικάρχης και νυν υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, υποστράτηγος Ιωάννης Μπούτσικας, αν και άκρως απόρρητη, κυκλοφόρησε σαν φέιγ – βολάν με πρώτο αποδέκτη τον εκδότη της εφημερίδας «Το Βήμα», στοχοποιώντας ανθρώπους και «καίγοντας» τα υποτιθέμενα σχέδια φρούρησης ανθρώπινων στόχων και κτιρίων.

«Κύκλοι» της ΕΛ.ΑΣ, αναφέρουν πως το περίεργο δημοσίευμα με την υποτιθέμενη λίστα στόχων τρομοκρατίας εντάσσεται σε ένα υπόγειο πόλεμο με πρωταγωνιστές την «αφρόκρεμα» της Αστυνομίας. Το γεγονός αυτό συνεπάγεται βαρύτατη πολιτική ευθύνη του κ. Παυλόπουλου, που όχι μόνο δεν παραδειγματίστηκε από τα όσα συνέβαιναν το τελευταίο διάστημα στην Αστυνομία, αλλά εξακολουθεί να εμπιστεύεται την ΕΛ.ΑΣ σε ανθρώπους που μοναδικό τους ενδιαφέρον συνιστά η προσωπική τους ανέλιξη μέσω δημοσιών σχέσεων με συγκεκριμένο συγκρότημα Τύπου.

Φυσικά, απορίας άξιον είναι και το γεγονός ότι η εφημερίδα -πέρα από κάθε έννοια δεοντολογίας- φιλοξένησε στην πρώτη σελίδα τη συγκεκριμένη λίστα, στοχοποιώντας πρόσωπα και επιχειρήσεις, χωρίς να υπάρξει καμία ουσιαστική αντίδραση από τις επίσημες αρχές…

Κλείσιμο

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης