Αντιδράσεις για τις κάμερες σε λεωφορεία του ΟΑΣΑ

Αντιδράσεις για τις κάμερες σε λεωφορεία του ΟΑΣΑ

Εφοδιασμένα με κάμερες είναι τα καινούργια λεωφορεία που έχει παραγγείλει ο ΟΑΣΑ, ορισμένα από τα οποία κυκλοφορούν ήδη στους αθηναϊκούς δρόμους! Η εκδοχή του Οργανισμού είναι ότι εξυπηρετούν τον οδηγό για να ελέγχει τι συμβαίνει στις πόρτες, ωστόσο η είδηση προκάλεσε αντιδράσεις καθώς πολλοί φοβούνται ότι οι κάμερες έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν και να αποθηκεύουν δεδομένα, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθούν από την Αστυνο

Αντιδράσεις για τις κάμερες σε λεωφορεία του ΟΑΣΑ

Εφοδιασμένα με κάμερες είναι τα καινούργια λεωφορεία που έχει παραγγείλει ο ΟΑΣΑ, ορισμένα από τα οποία κυκλοφορούν ήδη στους αθηναϊκούς δρόμους! Η εκδοχή του Οργανισμού είναι ότι εξυπηρετούν τον οδηγό για να ελέγχει τι συμβαίνει στις πόρτες, ωστόσο η είδηση προκάλεσε αντιδράσεις καθώς πολλοί φοβούνται ότι οι κάμερες έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν και να αποθηκεύουν δεδομένα, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθούν από την Αστυνομία!

Λεωφορεία με κάμερες κυκλοφορούν ήδη στην γραμμή 230 «Ακρόπολη- Ζωγράφου», αλλά σύντομα –ως το καλοκαίρι- θα κυκλοφορήσουν άλλα 520 τέτοια λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, στη Θεσσαλονίκη ο ΟΑΣΘ έχει θέσει στην κυκλοφορία διπλά λεωφορεία με κάμερες εδώ και τρία χρόνια!

Η δημοσιοποίηση μιας σχετικής φωτογραφίας στην ιστοσελίδα Indymedia.org προκάλεσε την αντίδραση μερίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει εκστρατεία καταστροφής των καμερών! Μάλιστα, επικαλούνται την πρόσφατη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χρήστου Μαρκογιαννάκη για την ανάγκη ενός νέου δόγματος στον τομέα της ασφάλειας:

Κλείσιμο

Από την ώρα που κινδυνεύουν πολλά αγαθά, διότι σήμερα υπάρχει κίνδυνος για πολύ μεγάλα αγαθά της κοινωνίας και των ανθρώπων, ενδεχομένως να χρειαστεί να στερηθούμε κάποια πράγματα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα είχε δηλώσει ο υπουργός.

Ωστόσο, οδηγοί του ΟΑΣΑ διαβεβαίωσαν με μηνύματά τους ότι πρώτοι εκείνοι θα αντιδρούσαν αν υπήρχε ενδεχόμενο καταγραφής δεδομένων κι ότι οι κάμερες όντως ελέγχουν τις πόρτες, πράγμα που δεν είναι εύκολο να γίνει με τους καθρέφτες όταν υπάρχει συνωστισμός στο λεωφορείο. Η εικόνα από τις πόρτες εμφανίζεται σε ένα μόνιτορ μπροστά τους και δεν καταγράφεται, ούτε αποθηκεύεται.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης