Προθεσμία μιας βδομάδας έδωσαν οι αγρότες στην Κρήτη

Προθεσμία μιας βδομάδας έδωσαν οι αγρότες στην Κρήτη

Σε αδιέξοδο έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος της Κρήτης, όπως καταγγέλλουν εκπρόσωποι των αγροτών. Σύμφωνα με ενημέρωση που πραγματοποίησαν, ούτε ένα ευρώ δεν έχουν εισπράξει από το περίφημο πακέτο των 500 εκατ. ευρώ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, την ώρα που σε άλλες περιοχές της Ελλάδας παραγωγοί έχουν ήδη αρχίσει να εισπράττουν τα χρήματά τους όπως σχετικά καταγγέλονται. Σαν να μην έφτανε όμως αυτό τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Κρητικοί παραγωγοί μπορεί ν

Προθεσμία μιας βδομάδας έδωσαν οι αγρότες στην Κρήτη

Σε αδιέξοδο έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος της Κρήτης, όπως καταγγέλλουν εκπρόσωποι των αγροτών. Σύμφωνα με ενημέρωση που πραγματοποίησαν, ούτε ένα ευρώ δεν έχουν εισπράξει από το περίφημο πακέτο των 500 εκατ. ευρώ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, την ώρα που σε άλλες περιοχές της Ελλάδας παραγωγοί έχουν ήδη αρχίσει να εισπράττουν τα χρήματά τους όπως σχετικά καταγγέλονται. Σαν να μην έφτανε όμως αυτό τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Κρητικοί παραγωγοί μπορεί να αποκλειστούν από τις αποζημιώσεις. Δεδομένης λοιπόν της κατάστασης οι Κρητικοί αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να στείλουν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση.

Μια εβδομάδα προθεσμία για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους έδωσαν χθες στην κυβέρνηση οι ομοσπονδίες αγροτικών συλλόγων της Κρήτης και η ΓΕΣΑΣΕ, να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους αλλιώς θα προχωρήσουν εκ νέου σε κινητοποιήσεις. Την απόφαση αυτή πήραν χθες κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην οποία πήραν μέρος οι βουλευτές Κρήτης του ΠΑΣΟΚ, νομάρχες, δήμαρχοι και επικεφαλής αγροτικών οργανώσεων του νησιού, ενώ ηχηρή υπήρξε η απουσία των βουλευτών Κρήτης της Ν.Δ. .

Απόδειξη για την αδιέξοδη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η μεγαλόνησος είναι τα στοιχεία τα οποία έφερε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων κ. Ηλίας Χαλακατεβάκης για δύο εταιρείες που εμπορεύονται ελαιόλαδο. Σύμφωνα με τα στοιχεία οι δύο εταιρείες «έβαλαν λουκέτο» καθώς είχαν σφραγιστεί επιταγές. Αποτέλεσμα είναι οι παραγωγοί να μένουν απλήρωτοι για σύνολο ποσοτήτων 500 τόνων ελαιόλαδου.

B.A.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης