PROTOTHEMA

Ελλάδα

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη καλύπτει έξοδα από τα δίδακτρα

Έρχεται το πρώτο αυτοχρηματοδοτούμενο ΑΕΙ στην Ελλάδα

Έρχεται το πρώτο αυτοχρηματοδοτούμενο ΑΕΙ στην Ελλάδα

Aν και οι πληροφορίες το ήθελαν να συγχωνεύεται με το σχέδιο «Αθηνά» τελικά παραμένει και αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας των ΑΕΙ.

Νέου τύπου Πανεπιστήμιο φαίνεται ότι γίνεται το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας που αν και οι πληροφορίες το ήθελαν να συγχωνεύεται με το σχέδιο «Αθηνά» τελικά παραμένει και αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας των ΑΕΙ.

Όπως ανακοίνωσαν , οι εκπρόσωποι του  Διεθνούς  Πανεπιστημίου προσφέρει σήμερα 15 μεταπτυχιακά προγράμματα, με μέσο ετήσιο αριθμό φοιτητών τους 28 ανά πρόγραμμα και μέσο όρο ετήσιων διδάκτρων τα 4.000 € ανά φοιτητή.

Έχει τρια μόνο μόνιμα μέλη ΔΕΠ, αλλά  στόχος είναι η  πρόσληψη  η  αλλιώς μετάταξη 22 νέων μελών ΔΕΠ και 20 νέων διοικητικών υπαλλήλων.
 
Όπως  είπε σε συνέδριο  ο πρόεδρός του, Ιδρύματος  καθηγητής Κώστας Γραμμένος, το Ίδρυμα θα είναι σύντομα σε θέση «να καλύψει ένα πολύ μεγάλο μέρος του λειτουργικού του κόστους από τα δίδακτρα (62%-72%) και να αποτελέσει ουσιαστικά το πρώτο σε υψηλό βαθμό αυτοχρηματοδοτούμενο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας, εισάγοντας έτσι ένα νέο μοντέλο οικονομικού προγραμματισμού, διαχείρισης και ανάπτυξης».  Για να συμπληρώσει ότι «ο φοιτητικοκεντρικός χαρακτήρας του, η αριστεία στη διδασκαλία και στην έρευνα καθώς και η αμφίδρομη επικοινωνία με την κοινωνίαΘέλουμε τώρα να καταστήσουμε το Διεθνές Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη έναν κόμβο που θα δημιουργήσει δίκτυο με τις Έδρες Ελληνικών Σπουδών του εξωτερικού. Θα ενισχυθεί ως ακαδημαϊκός χώρος προσέλκυσης ξένων σπουδαστών, που ήδη το πράττει, με ξενόγλωσσα μεταπτυχιακά προγράμματακ κατά το πρότυπο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας» .

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος στόχος είναι η προσέλκυση ξένων φοιτητών ενώ έως σήμερα  το  Διεθνές Πανεπιστήμιο έχει φιλοξενήσει μ φοιτητές από 19 χώρες (Αλβανία, Αρμενία, Αυστραλία, Βουλγαρία, Καναδάς, Κύπρος, ΠΓΔΜ, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Νέα Ζηλανδία, Νιγηρία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Τουρκία, Ουκρανία, ΗΠΑ).
 
Το 91% των αποφοίτων του, οι οποίοι προέρχονται από 19 χώρες, δήλωσε σε πρόσφατη έρευνα που παρουσιάστηκε πολύ ικανοποιημένο και ικανοποιημένο απο το επίπεδο των σπουδών του.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Κώστας10/02/201308:55

Το ανοικτό πανεπιστήμιο προσφέρει μόνο εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών, επομένως δεν ειναι το ίδιο. Πάντως ειναι εντυπωσιακό οτι μέσα στο γενικότερο χάος υπάρχουν σοβαρές προσπάθειες να αλλάξει η κατάσταση στη δημόσια παιδεία. Αρκεί να μην μπλεχτουν τα κόμματα και τα κάνουν μπάχαλο

Απάντηση
F.08/02/201313:13

Το Πανεπιστήμιο είναι ΚΡΑΤΙΚΟ.

Απάντηση
Andreas08/02/201311:58

Βρε στουρνάρια, το πρώτο αυτοχρηματοδοτούμενο Ελληνικό ΑΕΙ είναι το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο!!!!!

Απάντηση
ΤΣΕ 08/02/201311:06

ΑΛΕΞΗ ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ 7 ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ . ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΡΑΛΙΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΜΕ ΛΥΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΩΛΗΝΑ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΑΡΙΣΤΕΡΑ .

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία