Έρχεται το πρώτο αυτοχρηματοδοτούμενο ΑΕΙ στην Ελλάδα

Έρχεται το πρώτο αυτοχρηματοδοτούμενο ΑΕΙ στην Ελλάδα

Aν και οι πληροφορίες το ήθελαν να συγχωνεύεται με το σχέδιο «Αθηνά» τελικά παραμένει και αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας των ΑΕΙ.

Έρχεται το πρώτο αυτοχρηματοδοτούμενο ΑΕΙ στην Ελλάδα
Νέου τύπου Πανεπιστήμιο φαίνεται ότι γίνεται το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας που αν και οι πληροφορίες το ήθελαν να συγχωνεύεται με το σχέδιο «Αθηνά» τελικά παραμένει και αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας των ΑΕΙ.

Όπως ανακοίνωσαν , οι εκπρόσωποι του  Διεθνούς  Πανεπιστημίου προσφέρει σήμερα 15 μεταπτυχιακά προγράμματα, με μέσο ετήσιο αριθμό φοιτητών τους 28 ανά πρόγραμμα και μέσο όρο ετήσιων διδάκτρων τα 4.000 € ανά φοιτητή.

Έχει τρια μόνο μόνιμα μέλη ΔΕΠ, αλλά  στόχος είναι η  πρόσληψη  η  αλλιώς μετάταξη 22 νέων μελών ΔΕΠ και 20 νέων διοικητικών υπαλλήλων.
 
Όπως  είπε σε συνέδριο  ο πρόεδρός του, Ιδρύματος  καθηγητής Κώστας Γραμμένος, το Ίδρυμα θα είναι σύντομα σε θέση «να καλύψει ένα πολύ μεγάλο μέρος του λειτουργικού του κόστους από τα δίδακτρα (62%-72%) και να αποτελέσει ουσιαστικά το πρώτο σε υψηλό βαθμό αυτοχρηματοδοτούμενο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας, εισάγοντας έτσι ένα νέο μοντέλο οικονομικού προγραμματισμού, διαχείρισης και ανάπτυξης».  Για να συμπληρώσει ότι «ο φοιτητικοκεντρικός χαρακτήρας του, η αριστεία στη διδασκαλία και στην έρευνα καθώς και η αμφίδρομη επικοινωνία με την κοινωνίαΘέλουμε τώρα να καταστήσουμε το Διεθνές Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη έναν κόμβο που θα δημιουργήσει δίκτυο με τις Έδρες Ελληνικών Σπουδών του εξωτερικού. Θα ενισχυθεί ως ακαδημαϊκός χώρος προσέλκυσης ξένων σπουδαστών, που ήδη το πράττει, με ξενόγλωσσα μεταπτυχιακά προγράμματακ κατά το πρότυπο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας» .

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος στόχος είναι η προσέλκυση ξένων φοιτητών ενώ έως σήμερα  το  Διεθνές Πανεπιστήμιο έχει φιλοξενήσει μ φοιτητές από 19 χώρες (Αλβανία, Αρμενία, Αυστραλία, Βουλγαρία, Καναδάς, Κύπρος, ΠΓΔΜ, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Νέα Ζηλανδία, Νιγηρία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Τουρκία, Ουκρανία, ΗΠΑ).
Κλείσιμο
 
Το 91% των αποφοίτων του, οι οποίοι προέρχονται από 19 χώρες, δήλωσε σε πρόσφατη έρευνα που παρουσιάστηκε πολύ ικανοποιημένο και ικανοποιημένο απο το επίπεδο των σπουδών του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης