Άνεργοι τέσσερις στους δέκα γιατρούς

Άνεργοι τέσσερις στους δέκα γιατρούς

Κλειστές οι επαγγελματικές πόρτες για τους Έλληνες γιατρούς

Άνεργοι τέσσερις στους δέκα γιατρούς
Άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι είναι το 37,5 % των γιατρών στη χώρα μας, με τους λειτουργούς του Ιπποκράτη στο λεκανοπέδιο να κατέχουν τη μερίδα του λέοντος στις… κάρτες ανεργίας ή υποαπασχόλησης.
Τα στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ)  για τους νέους γιατρούς της Αθήνας, είναι ενδεικτικά: μέσα στην τελευταία πενταετία οι εξειδικευμένοι άνεργοι γιατροί της Αθήνας  διπλασιάστηκαν. Το 2007  ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΙΣΑ  592 γιατροί που είχαν ολοκληρώσει την ειδικότητά τους  ενώ το 2012 οι εξειδικευμένοι ιατροί έφθασαν τους 1.191.
Παράλληλα, το ποσοστό του υψηλότατου εξειδικευμένου ιατρικού δυναμικού που έχει φύγει στο εξωτερικό πενταπλασιάστηκε: το 2007 είχαν «μεταναστεύσει» 292 ειδικευμένοι γιατροί, ενώ το 2012 ο αριθμός τους έφθασε τους 1.166.
Κλείσιμο
«Μετά από τόσα χρόνια, στη χώρα του Ιπποκράτη, το κράτος μας εξωθεί στη μετανάστευση  το πιο υψηλοτέρου επιπέδου επιστημονικό δυναμικό της. Το έγκλημα τεράστιο,  οι ιθύνοντες φέρουν βαρύτατες ευθύνες και οφείλουν να λογοδοτήσουν. Με έναν υγειονομικό χάρτη στα σπάργανα, με νησιά, κέντρα υγείας, νοσοκομεία σε λειτουργική  κατάρρευση και χωρίς γιατρούς, με ένα δυναμικό χιλιάδων νέων γιατρών στο πουθενά, με την πρόληψη της υγείας στα αζήτητα, κυριολεκτικά ισοπεδώνεται ό,τι έχει απομείνει από το Σύστημα Υγείας» ανέφερε κατά την παρουσίαση των στοιχείων ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης.
Στο πλαίσιο της στήριξης των νέων γιατρών, ο ΙΣΑ πρόκειται να δημιουργήσει  Γραφείο Εύρεσης Εργασίας, όπου θα καταγράφονται οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας και θα ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι γιατροί του ΙΣΑ. Επίσης, θα επανεξετάσει τη δυνατότητα σύμπραξης μεταξύ γιατρών για τη δημιουργία πολυϊατρείων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης