Συνεχίζεται κανονικά η δίκη του Κώστα Βαξεβάνη

Συνεχίζεται κανονικά η δίκη του Κώστα Βαξεβάνη

Στο κτίριο 2 της Ευελπίδων βρίσκεται αυτή την ώρα ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, εκεί όπου σήμερα αναμένεται να δικαστεί για τη δημοσιοποίηση της λίστας

Συνεχίζεται κανονικά η δίκη του Κώστα Βαξεβάνη
Αρχισε λίγο μετά τις 10.00 η δίκη του εκδότη του περιοδικού Hot Doc Κώστα Βαξεβάνη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων με τη δημοσιοποίηση λίστας ονομάτων που φέρεται να είναι η λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.

Ο δημοσιογράφος βρέθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί στα γραφεία της Ευελπίδων.

Με το που ξεκίνησε η δίκη, οι συνήγοροι του δημοσιογράφου, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Χάρης Οικονομόπουλος και Δημήτρης Καπερνάρος τοποθετηθήκαν ένας ένας κάνοντας ένταση λόγω αοριστίας της κατηγορίας του Κώστα Βαξεβάνη. Η δικαστής διέκοψε αλλά η ένταση απορρίφθηκε. Η δίκη συνεχίστηκε με τον Κώστα Βαξεβάνη να δικάζεται γιαπαραβίαση προσωπικών δεδομένων φυσικών προσώπων.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε και δεύτερη ένσταση από τους συνηγόρους του δημοσιογράφου, καθώς το έγγραφο με το οποίο ο Βαξεβάνης παραπέμπεται σε δίκη δεν έχει σφραγίδα εισαγγελίας. Τελικά και αυτή η ένσταση απορρίφθηκε και η δίκη συνεχίζεται κανονικά, αφού σύμφωνα με το δικαστήριο η σφραγίδα του εισαγγελέα και η υπογραφή του αρκούν.

Aυτή τη στιγμή, διεξάγεται η διαδικασία υπεράσπισης των μαρτύρων.

Στην Ευελπίδων βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων, Τζιμ Μπουμέλα, ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε εδώ και ζητούμε από τα δικαστήριο να αποσύρει τις κατηγορίες. Αυτό είναι αίτημα όλων των δημοσιογράφων του κόσμου. Αυτή η δίκη μπορεί να καταλήξει σε νίκη της ελευθερίας στην Ελλάδα, καθώς η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Αν πάθει κάτι ο Κώστας θα συγκεντρώσουμε όλες μας τις δυνάμεις εναντίον της όποιας καταδικαστικής απόφασης».

Κλείσιμο

Στο σημείο βρίσκεται  ως μάρτυρας υπεράσπισης και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.




Video Platform Video Management Video Solutions Video Player
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης