PROTOTHEMA

Ελλάδα

Δημοσιογραφικός «πόλεμος»

Τρία εκατ. ευρώ ζητά με αγωγή η Τρέμη από τον Βαξεβάνη

Τρία εκατ. ευρώ ζητά με αγωγή η Τρέμη από τον Βαξεβάνη

Διαβάστε τι γράφει η Όλγα Τρέμη στην αγωγή της για το δημοσίευμα του «HOT DOC» - Τι απαντά ο Κώστας Βαξεβάνης

Στο τεύχος 9, στις 6 Σεπτεμβρίου, το περιοδικό «HOT DOC» παρέθετε ένα δημοσίευμα για τη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του Mega, Όλγα Τρέμη.

Το δημοσίευμα έκανε λόγο για συμμετοχή της Όλγας Τρέμη σε εταιρεία, η οποία είχε αναλάβει την επικοινωνιακή προώθηση συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων, με το αζημίωτο.

Σήμερα, η Όλγα Τρέμη κατέθεσε αγωγή κατά του περιοδικού «HOT DOC» και του www.koutipandoras.gr, ζητώντας συνολικά τρία εκατ. ευρώ ως αποζημίωση.

Σύμφωνα με αποσπάσματα της αγωγής της Όλγας Τρέμη, τα οποία δημοσιεύει στο koutipandoras.gr ο Κώστας Βαξεβάνης, η τελευταία δηλώνει: «... Καθ όλη την διάρκεια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας έως και σήμερα ασκώ τα επαγγελματικά μου καθήκοντα με ηθική ακεραιότητα και ευσυνειδησία χαίρω της εκτιμήσεως και του σεβασμού των συναδέλφων υφιστάμενων και ανωτέρων μου αλλά και της αποδοχής του κοινού τόσο του αναγνωστικού όσο και του τηλεοπτικού…».

Επισμαίνει ακόμη στην αγωγή της ότι «... ως δημοσιογράφος η οποία σέβεται την επαγγελματική της ιδιότητα σε αντίθεση με τους αντιδίκους μου οι οποίοι αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι ασκώ την δημοσιογραφία όλα αυτά τα χρόνια δίχως να εξυπηρετώ προσωπικά πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα δίχως να υποκύπτω σε εκβιασμούς αλλά ούτε και σε άλλους ιδιοτελείς σκοπούς. Ουδέποτε έχω δεχθεί παρατήρηση περί έλλειψης αντικειμενικότητας από οιονδήποτε και κυρίως από τα ελέγχοντα προς τούτο αρμόδια όργανα του κράτους. Ουδέποτε έχω υποκύψει σε πιέσεις. Η πλούσια συνδικαλιστική μου δράση αλλά και πολύ περισσότερο η δημοσιογραφική μου επιτυχημένη σταδιοδρομία είναι γεγονότα αδιαπραγμάτευτα τα οποία για τον λόγο αυτό δεν μπορώ να επιτρέψω στους εναγόμενους όπως δεν θα επέτρεπα και κανένα άλλο να τα αμφισβητήσει...».

Αναφερόμενη στη συμμέτοχη της στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας OUATTRO MANAGEMENT ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, η Όλγα Τρέμη σχυρίζεται μεταξύ άλλων τα εξής: «... Μάλιστα, το τελευταίο πρακτικό Δ.Σ που υπογράφω ως αντιπρόεδρος είναι 8-11-2000. Καθ' όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν είχα καμία ουσιαστική συμμέτοχη στη διοίκηση και εκπροσώπηση της εταιρείας η άσκηση όλων των εξουσιών και τον αρμοδιοτήτων του ΔΣ της είχαν αναθέσει στον Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο αυτού. Σημειωτέων δε, ότι στην πραγματικότητα η συμβουλή μου ήταν φιλική και γι' αυτό άλλωστε ουδέποτε ζήτησα και ουδέποτε έλαβα κάποια αμοιβή…».

Ο Κώστας Βαξεβάνης, ωστόσο, με άρθρο του στο koutipandoras.gr, απευθύνεται και απαντά στην Όλγα Τρέμη, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Ως δημοσιογράφος είσαι δημόσιο πρόσωπο. Έχεις δικαίωμα να κάνεις και αγωγές και ό,τι άλλο θες. Αλλά ως δημόσιο πρόσωπο, έχεις υποχρέωση να απαντήσεις σε όσα αποκαλύπτει η έρευνα. Πως δηλαδή, ήσουν αντιπρόεδρος σε μία εταιρεία η οποία είχε αναλάβει να κάνει δημόσιες σχέσεις σε εμπόρους όπλων. Φαντάζομαι πως στην δημοσιογραφική σου καριέρα αναγκάστηκες να ζητήσεις την "άλλη άποψη" και να δώσεις το λόγο σε αυτόν για τον οποίον υπήρχαν επιβαρυντικά στοιχεία. Αυτό ακριβώς κάναμε. Δεν απάντησες, όπως κάνουν αυτοί που δεν έχουν να πουν και πολλά πράγματα, γιατί βρίσκονται απέναντι σε πραγματικά γεγονότα και μάλιστα έγγραφα».
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

lazaros23/10/201221:52

Τόσα χρόνια πληρωνόνταντε απο το ΠΑΣΟΚ για να κάνει την δημοσιογράφο. Κάθε αρχή έχει και ένα τέλος. Ασ το καταλάβει. Πολύ την ανεχτήκαμε.

Απάντηση
ff23/10/201221:01

''ως δημοσιογράφος η οποία σέβεται την επαγγελματική της ιδιότητα'' το ανέκδοτο της δεκαετίας !!!!

Απάντηση
PETSALNIKOS23/10/201220:55

Καλό το κόλπο να βρει λεφτά να φτιάξει το πεσμένο βάζει και να λευκά νέο τα δόντια !!!

Απάντηση
SPIROS KERKIREOS23/10/201219:02

KOSTA SINEXISE ISE PRAGMATIKH OASH STIN DIMOSIOGRAFIA...KAI ISE O MONOS POU IXES KARYDIA NA TA VALIS ME TA L@MOGIA TIS AEPY

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία