Κι άλλος εκπαιδευτικός απείλησε να φωνάξει τη Χρυσή Αυγή

Κι άλλος εκπαιδευτικός απείλησε να φωνάξει τη Χρυσή Αυγή

Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, Ιωάννη Κουμέντου, διετάχθη διεξαγωγή Προκαταρκτικής Εξέτασης, για το συμβάν στο 46ο Γυμνάσιο Αθηνών.

Κι άλλος εκπαιδευτικός απείλησε να φωνάξει τη Χρυσή Αυγή
Ενα απίστευτο περιστατικό συνέβη πριν από λίγες μέρες σε Γυμνάσιο των Αθηνών. Συγκεκριμένα αλλοδαποί μαθητές της Α΄ Γυμνασίου του 46ου Γυμνασίου Νεάπολης Εξαρχείων δέχτηκαν απειλές από καθηγητή τους όταν έκαναν το λάθος να διαφωνήσουν έντονα μαζί του. Ο καθηγητής απείλησε ότι θα έφερνε τη Χρυσή Αυγή για να τα δείρει στην περίπτωση που δεν πειθαρχούσαν.

Η διευθύντρια του σχολείου η κ. Βάντα Τσέλιου δεν διέψευσε το περιστατικό:
«Κάποιο περιστατικό έχει συμβεί αλλά το σημαντικό σε ένα χώρο είναι η γενική κουλτούρα που υπάρχει και όχι αν μια μέρα στραβώσαμε. Είναι πράγματα που όπως ξέρετε γίνονται. Δεν υπάρχει κανένας χώρος που να είναι απαλλαγμένος από αυτές τις απόψεις. Εμείς εδώ πέρα είμαστε 500 νοματαίοι συνεπώς είναι φυσικό να υπάρχει και αυτή η άποψη. Ομως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ποια είναι η πολιτική του σχολείου. Δεν μπορώ να σας πω κιόλας ότι εδώ είναι ο παράδεισος» και συνέχισε: «Η πολιτική του σχολείου μας δεν είναι ρατσιστική αλλά διακριτά αντίθετη από αυτή. Η κουλτούρα μας δεν έχει καμία σχέση με διακρίσεις. Εμείς εδώ και δέκα χρόνια έχουμε στο σχολείο μας πάντοτε προγράμματα για την ενίσχυση των αλλοδαπών μαθητών. Επίσης εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε τμήματα ένταξης δηλαδή ειδικής αγωγής. Εγώ λέω πως αυτή είναι η κουλτούρα τώρα αν μέσα σε αυτό υπάρξει ένα περιστατικό, το σχολείο έχει τα αντισώματα  του για να το αντιμετωπίσει με εσωτερικές διαδικασίες».

Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα αν έγινε κάποια επίπληξη στον νεαρό καθηγητή αλλά η διευθύντρια ζήτησε συγγνώμη από τους μαθητές και απομάκρυνε τον καθηγητή από συγκεκριμένο τμήμα. Η ίδια ξεκαθάρισε ότι:
Κλείσιμο
«Δεν θα απευθυνθούμε ούτε στην αστυνομία, ούτε στον εισαγγελέα, ούτε καν στον προϊστάμενο».

Μάλιστα το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις και ενημερώθηκε επίσημα ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής, Γιάννης Κουμέντος. Συνεργάτες του κ. Κουμέντου είπαν ότι
«το περιστατικό αν και από το σχολείο θεωρείται λήξαν θα ερευνηθεί απο το Υπουργείο Παιδείας». Συγκεκριμένα σύμφωνα με απόφαση του κ. Κουμέντου, διετάχθη διεξαγωγή Προκαταρκτικής Εξέτασης.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες στο συγκεκριμένο σχολείο οι 150 από τους 260 μαθητές που φοιτούν είναι αλλοδαποί και ποτέ ως τώρα δεν είχε καταγραφεί ανάλογο περιστατικό.

Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί σε δημοτικό σχολείο της Πάτρας όπου διευθυντής την ημέρα του Αγιασμού είχε απειλήσει τους μαθητές ότι θα φωνάξει τη Χρυσή Αυγή για να… επιλύσουν τα προβλήματα του σχολείου.

πηγή: star
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης