PROTOTHEMA

Ελλάδα

Για λόγους "οικονομίας" στην εποχή της τρόικας

Νοικιάζουν την ΕΛ.ΑΣ. σε ιδιώτες!

Νοικιάζουν την ΕΛ.ΑΣ.  σε ιδιώτες!

Επιβεβαιώνει το δημοσίευμα η Αστυνομία - Οι υπηρεσίες "με καταβολή ανταλλάγματος" αφορούν "συνοδεία εκρηκτικών ή/και επικινδύνων υλών, ιδιωτικών αγαθών μεγάλης αξίας, καλλιτεχνικών έργων και χρηματαποστολών, συνοδευτικές υπηρεσίες ασφάλειας σε πρόσωπα και υπηρεσίες εκπαίδευσης σε ιδιώτες, διάθεση πόρων και εγκαταστάσεων σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές"

Ενοικιαστήριο στην Ελληνική Αστυνομία βάζει η κυβέρνηση τη στιγμή που η εγκληματικότητα είναι εκτός ορίων και οι πολίτες νιώθουν τρόμο ακόμη και μέσα στα σπίτια τους. Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», η ΕΛ.ΑΣ. πλέον «ενοικιάζεται» επίσημα και με τον νόμο στους έχοντες τη δυνατότητα να πληρώσουν.

Με απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, όλα τα οχήματα και οι μοτοσικλέτες της, ακόμη και τα ελικόπτερα που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ., μπορούν πλέον να ενοικιάζονται από ιδιώτες που θέλουν να κοιμούνται ασφαλείς και ήσυχοι τα βράδια. Ο,τι και όσοι. ενοικιάζονται από εκείνους που μπορούν να πληρώσουν θα αφαιρούνται βέβαια από τις δυνάμεις που προστατεύουν τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς. Και όποιος νομίζει ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν, δεν έχει παρά να προστρέξει στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπου δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες ακόμη και ο. τιμοκατάλογος των ενοικιάσεων της ΕΛ.ΑΣ. Οι τιμές ξεκινούν από 30 ευρώ την ώρα για την ενοικίαση ενός απλού αστυνομικού μέχρι και 1.500 ευρώ αν θέλετε να νοικιάσετε το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. Και αν είστε και καλός πελάτης, η Ελληνική Αστυνομία σάς κάνει και έκπτωση...

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, από δω και στο εξής οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο μπορεί να έχει τον προσωπικό του κρατικό αστυνομικό αντί του ποσού των 30 ευρώ την ώρα. Πληρώνοντας δε 20 ευρώ επιπλέον την ώρα, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ μοτοσικλετιστή αστυνομικού ή αστυνομικού με εκπαιδευμένο σκύλο!


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είχε άγνοια για την απόφαση που έλαβε ο προκάτοχός του Χρήστος Παπουτσής μαζί με τον υφυπουργό Μανόλη Όθωνα και τον υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Χρυσοχοϊδης φέρεται έντονα ενοχλημένος και διαφωνών με το σχέδιο "ενοικίασης" μέσων και προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και έχει ήδη εκφράσει τη δυσαρέσκειά του.

Ανακοίνωση που εκδόθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ επιβεβαιώνει την αποκάλυψη που έγινε από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.
Από την αστυνομία διευκρινίζεται ότι οι υπηρεσίες "με καταβολή ανταλλάγματος" αφορούν "συνοδεία εκρηκτικών ή/και επικινδύνων υλών, ιδιωτικών αγαθών μεγάλης αξίας, καλλιτεχνικών έργων και χρηματαποστολών, συνοδευτικές υπηρεσίες ασφάλειας σε πρόσωπα και υπηρεσίες εκπαίδευσης σε ιδιώτες, διάθεση πόρων και εγκαταστάσεων σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές".
Όπως επισημαίνεται, "το αντάλλαγμα που θα καταβληθεί, εφόσον εγκριθεί συγκεκριμένο αίτημα, περιέρχεται στον Κρατικό Προϋπολογισμό ως δημόσιο έσοδο, με σκοπό την απόσβεση του κόστους χρήσης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και των υποδομών της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και στην αναβάθμισή τους, προκειμένου να μην επηρεάζεται το κύριο έργο και οι υπηρεσίες προς τους πολίτες".
Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ επιχειρηματολογούν ότι "εδώ και χρόνια οι συγκεκριμένες υπηρεσίες προσφέρονταν δωρεάν χωρίς την οποιεσδήποτε καταβολή αποζημίωσης προς το Ελληνικό Δημόσιο με βάση την εμπειρία και την τεχνογνωσία των Αστυνομικών Αρχών", ενώ τονίζουν ότι "αντίστοιχες υπηρεσίες προσφέρονται σε αρκετά κράτη μέλη της ΕΕ με τους ίδιους όρους, προϋποθέσεις και διαδικασία έγκρισης και καταβολή ανταλλάγματος".

Η ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ είναι η εξής:

"Με αφορμή άρθρο που δημοσιεύθηκε στο σημερινό φύλλο της κυριακάτικης εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», το οποίο τιτλοφορείται «Νοικιάζουν την ΕΛ.ΑΣ. σε ιδιώτες» ανακοινώνονται - διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

H αναφερόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση (8004/21/2/12 - ΦΕΚ 888 Β/21.03.2012) εκδόθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 22 του ν. 3938/2011, ο οποίος κυρώθηκε ομόφωνα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, και αφορά συγκεκριμένες περιπτώσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας προς τρίτους που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις που αφορούν στη δημόσια τάξη και ασφάλεια, με καταβολή ανταλλάγματος.

Το αντάλλαγμα που θα καταβληθεί, εφόσον εγκριθεί συγκεκριμένο αίτημα, περιέρχεται στον Κρατικό Προϋπολογισμό ως δημόσιο έσοδο, με σκοπό την απόσβεση του κόστους χρήσης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και των υποδομών της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και στην αναβάθμισή τους, προκειμένου να μην επηρεάζεται το κύριο έργο και οι υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Οι υπηρεσίες αυτές, που είναι δυνατόν να προσφερθούν σε εξαιρετικές περιπτώσεις, εφόσον υπάρχει αντικειμενική υπηρεσιακή ευχέρεια - δυνατότητα και ύστερα από συγκεκριμένο τοπικά και χρονικά προσδιορισμένο αίτημα, σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου αλλά και σε τρίτους, αφορούν έργα, όπως, συνοδεία εκρηκτικών ή/και επικινδύνων υλών, ιδιωτικών αγαθών μεγάλης αξίας, καλλιτεχνικών έργων και χρηματαποστολών, συνοδευτικές υπηρεσίες ασφάλειας σε πρόσωπα και υπηρεσίες εκπαίδευσης σε ιδιώτες, διάθεση πόρων και εγκαταστάσεων σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές κλπ.

Εδώ και χρόνια οι συγκεκριμένες υπηρεσίες προσφέρονταν δωρεάν χωρίς την οποιεσδήποτε καταβολή αποζημίωσης προς το Ελληνικό Δημόσιο με βάση την εμπειρία και την τεχνογνωσία των Αστυνομικών Αρχών. Με το συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, όσοι αιτούνται αυτές οι υπηρεσίες θα υποχρεούνται να καταβάλλουν, ως αντίτιμο, το κόστος χρήσης των διατιθέμενων πόρων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αντίστοιχες υπηρεσίες προσφέρονται σε αρκετά κράτη μέλη της ΕΕ με τους ίδιους όρους, προϋποθέσεις και διαδικασία έγκρισης και καταβολή ανταλλάγματος".


Διαβάστε περισσότερα στο "Πρώτο Θέμα" που κυκλοφορεί
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Η αστυνομία με φοβίζει10/04/201215:16

Kι εγώ που φοβάμαι τους αστυνομικούς ποιον θα καλέσω να με προστατεύσει;

Απάντηση
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ09/04/201202:37

8.300 αστυνομικοί περίπου φυλάνε σαν "μαύροι" κυριολεκτικά τους μεγαλοσχήμονες κυβερνητικούς παράγοντες που κατέστρεψαν την Ελλάδα. Μερικοί από τους ένστολους άλλο που δεν θέλουν.Παρά το γεγονός ότι τους φορτώνουν σαν γάιδαρους τα ψώνια της κυράς, την καταβρίσκουν αφού πουλάνε εφέ και παίρνουν μερικοί και έξτρα χαρτζιλίκι για το κουβάλημα του "φιλιππινέζου".

Απάντηση
Amsterdam09/04/201202:08

1500 euro to elikoptero...auto tha diavazei o palaiokostas twra k tha travaei ta mallia tou....

Απάντηση
Lakis09/04/201201:39

Απορώ πώς μία τέτοια σοβαρή είδηση την βγάζει μόνο το συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης με τις γνωστές πολιτικές και αθλητικές αποχρώσεις και κανένα μα κανένα άλλο!!! Επομένως μάλλον ευσταθούν οι φοβερές καταγγελίες που γίνανε για ύπουλη και κατευθυνόμενη αστυνόμευση πρόσφατα στα στημένα επεισόδια του ΟΑΚΑ, με τον ολοφάνερο και προκλητικό συντονισμό των ΜΑΤ από των πρώην αττικάρχη τσιρώνη και νύν δ/ντη ασφαλείας στο καραισκάκη, αλλά και όλα τα ωραία που έγιναν από κάποιους 100 γνωστούς αγνώστους κουκουλοφόρους που όλοι ξέρουμε ότι είναι μπάτσοι ειδικών αποστολών για τη διάλυση συγκεντρώσεων. Βρέθηκα και εγώ στο ΟΑΚΑ εκείνη τη μέρα και δε πίστευα στα μάτια μου γιατί τα ΜΑΤ προκαλούσαν συνεχώς ειδικά τους οργανωμένους αλλά και γιατί έδειχναν τόσο φανερά ότι ήρθαν μόνο για να προστατέψουν την αποστολή του γαύρου και τίποτε άλλο με οποιδήποτε τίμημα. Πόσο αλήθεια έλεγε ο "διδάξαμε ήθος" στις κασέτες "ξέρω τι πρέπει να κάνω και θα το κάνω"....ο νοών νοείτω....ο θεός να βάλει το χέρι του αν και η αστυνομία είναι στη διάθεση του κάθε κομπλεξικού που έχει τα μέσα να την νοικιάζει!!!!!

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία