Οι ομογενείς αναλαμβάνουν δράση και προσλαμβάνουν Ελληνες!

Οι ομογενείς αναλαμβάνουν δράση και προσλαμβάνουν Ελληνες!

Το «Hire a Greek» έχει στόχο την απορρόφηση Ελλήνων σε εταιρείες του εξωτερικού

Οι ομογενείς αναλαμβάνουν δράση και προσλαμβάνουν Ελληνες!
Την ώρα που τα ποσοστά ανεργίας αυξάνονται διαρκώς και οι Έλληνες μεταναστεύουν μαζικά στο εξωτερικό για μια δουλειά, οι ομογενείς αναλαμβάνουν πρωτοβουλία με σκοπό να βοηθήσουν χιλιάδες άνεργους Έλληνες να βρούνε δουλειά ή να συμπληρώσουν το εισόδημά τους προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στο εξωτερικό ακόμα και εξ αποστάσεως, μέσω ίντερνετ.

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που έχουν φτάσει τους Έλληνες και κυρίως τους νέους στα όρια της ελεημοσύνης για μια δουλειά έχουν ευαισθητοποιήσει την ομογένεια. Εδώ και λίγες ημέρες λοιπόν έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία που σκοπό έχει την απορρόφηση Ελλήνων σε εταιρείες του εξωτερικού. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την Αμερική μέσω ενός ειδησεογραφικού πόρταλ και πολύ σύντομα βρήκε ανταπόκριση από τους επιχειρηματικούς κύκλους.   

Το «Hire a Greek» (προσέλαβε έναν Έλληνα) με το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν μέσω του ομογενειακού σάιτ greekreporter έχει ήδη γεμίσει από βιογραφικά Ελλήνων που επιθυμούν να εργαστούν σε κάποια χώρα του εξωτερικού ή ακόμα και εξ αποστάσεως. Σε διάρκεια μίας μόνο εβδομάδας λειτουργίας οι εγγραφές ξεπέρασαν τις χίλιες. Η αρχική ιδέα ανήκει στον ιδιοκτήτη του πόρταλ κ. Αναστάσιο Παπαποστόλου.

Κλείσιμο
Οπως αναφέρει στο «protothema.gr», «όλα ξεκίνησαν επειδή λάμβανα καθημερινά στο mail μου πάνω από 20 βιογραφικά Ελλήνων οι οποίοι ζητούσαν εργασία στο εξωτερικό. Νέοι μορφωμένοι με πτυχία και μεταπτυχιακά που αδυνατούν να βρούνε δουλειά στη χώρα τους. Σκέφτηκα λοιπόν πως αν κοινοποιούνταν αυτό με κάποιο τρόπο στους Έλληνες επιχειρηματίες του εξωτερικού πιθανόν να βρισκόταν μια λύση. Θέλω να σας πω ότι στις πρώτες τέσσερις ημέρες λειτουργίας του σάιτ έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 1.000 Έλληνες οι οποίοι έστειλαν βιογραφικά».

Οι επιχειρηματίες σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία εξέλαβαν θετικά την κίνηση αυτή και είναι διαθέσιμοι να βοηθήσουν και να προσλάβουν τους υποψήφιους που στέλνουν βιογραφικά. Μάλιστα, πρόσφατα σε ένα συνέδριο στη Φλόριντα όπου έδωσαν το παρών οι περισσότεροι Έλληνες επιχειρηματίες της Αμερικής τους κοινοποιήθηκε η κίνηση και όλοι ενημέρωσαν άμεσα το HR τους, το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού.

Οι ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση ποικίλλουν βέβαια από χώρα σε χώρα. Στην Αμερική και στον Καναδά οι web designers έχουν «μεγάλη πέραση», όπως και όλα τα επαγγέλματα με αντικείμενο την πληροφορική και τον προγραμματισμό. Ζήτηση υπάρχει επίσης και σε οικονομολόγους, αλλά και ερευνητές σε πανεπιστημιακά κέντρα. Στην Αυστραλία ζητούν κυρίως μηχανικούς και οικοδόμους, γιατί η οικοδομή γνωρίζει μεγάλη άνθηση αυτή την εποχή. Εκτός από τη μετανάστευση, όμως, εκατοντάδες δουλειές μπορούν να γίνουν από απόσταση, μέσω διαδικτύου. Μοντέρ, μεταφραστές αλλά και σχεδιαστές web μπορούν άνετα να εργαστούν από άλλη ήπειρο.


Οι υποψήφιοι
Μόνο σε τέσσερις ημέρες περισσότεροι από 1.000 Έλληνες «μπλόκαραν» το δίκτυο greekreporter.com στέλνοντας βιογραφικά με την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Απελπισμένοι, αγανακτισμένοι και εγκλωβισμένοι, ψάχνουν διέξοδο από τη ζοφερή ελληνική πραγματικότητα.


Στάθης Παγώνης - 24 ετών



«Έχω πτυχίο από το ΤΕΙ Κατερίνης στη Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας, εξειδίκευση στο Καποδιστριακό και μεταπτυχιακό MBA. Εργαζόμουν σε μεταφορική εταιρεία 16 μήνες, η οποία όμως τέλη Γενάρη πτώχευσε και μας απέλυσε. Βρήκα δουλειά σε άλλη μεταφορική και από 1η Μαρτίου θα εργάζομαι για 500 ευρώ σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν. Μένω στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πρέπει να πηγαίνω στο Καλοχώρι για δουλειά. Τα χρήματα με το ζόρι φθάνουν για τις βενζίνες. Έστειλα αμέσως το βιογραφικό μου στο “hire a greek” και μακάρι να βρεθεί μια δουλειά για να πάω. Δεν μπορώ να ζήσω άλλο εδώ».


Ειρήνη Δρόσου - 23 ετών



«Έχω πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Πειραιά στη Συστημική Ανάλυση. Ψάχνω για δουλειά, έχω στείλει δεκάδες βιογραφικά αλλά δεν γίνεται κάτι. Άρχισα να απογοητεύομαι και για τον λόγο αυτό αποφάσισα να στείλω το βιογραφικό μου στο σάιτ. Εδώ δυστυχώς δεν υπάρχουν προοπτικές, ειδικά για τους νέους που με τα νέα δεδομένα θα δουλεύουν μόνο για 500 ευρώ. Εγώ ψάχνω κυρίως στην Ευρώπη, Γερμανία, Ολλανδία και Αυστρία. Ήδη έχουν φύγει πολλοί φίλοι μου για Ολλανδία».


Αργυρώ Αλικατόρα - 30 ετών



«Είμαι μεταφράστρια και αυτή τη στιγμή εργάζομαι ως ελεύθερη επαγγελματίας. Διάβασα για το συγκεκριμένο σάιτ και έστειλα το βιογραφικό μου κυρίως για μια δουλειά μέσω ίντερνετ. Κάνω μεταφράσεις για εταιρείες, μεταφράζω κείμενα, εγχειρίδια αλλά έχει πέσει πολύ η ζήτηση στην ελληνική γλώσσα. Τα προϊόντα γενικά που προωθούνται στην ελληνική αγορά έχουν μειωθεί δραματικά. Ελπίζω μέσα από την κίνηση του “hire a greek” οι ομογενείς να βοηθήσουν τους άνεργους Έλληνες».


Ελένη Δρακάκη




«Το παράδοξο με μένα είναι ότι ζούσα στη Νέα Υόρκη μαζί με τον σύζυγό μου. Είμαι αρχαιολόγος και εργαζόμουν ως συνεργάτης στο Μητροπολιτικό Μουσείο Νέας Υόρκης. Ο σύζυγος, αναπληρωτής καθηγητής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια. Αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στην Ελλάδα επειδή άνοιξε τελικά θέση για τον σύζυγο σε δημόσιο νοσοκομείο. Είπαμε λοιπόν να επαναπατριστούμε. Εδώ όμως με τις περικοπές και τα νέα οικονομικά μέτρα δεν μπορούμε να επιβιώσουμε με τον ένα μισθό του δημοσίου υπαλλήλου, καθώς εγώ δεν εργάζομαι εδώ κι ένα χρόνο. Για αυτό και αποφάσισα να στείλω βιογραφικό στο “hire a greek”. Ίσως μας δοθεί η ευκαιρία να επιστρέψουμε. Θέλεις να μείνεις στη χώρα σου και δεν μπορείς. Πόσο πλάτη να βάλεις;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης