Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση ανάμεσα σε Κρήτη και Σαντορίνη

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση ανάμεσα σε Κρήτη και Σαντορίνη

Μεγέθους 5,2 της κλίμακας Ρίχτερ και 75χιλ. βορειοδυτικά του Ηρακλείου...

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση ανάμεσα σε Κρήτη και Σαντορίνη
Αναστατώθηκε η Κρήτη με ένα ακόμα σεισμό μεγέθους 5,3 της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 3:33 τα ξημερώματα με το επίκεντρο του  σεισμού να εντοπίζεται στο ίδιο ακριβώς σημείο με εκείνο που συνέβη το πρωί της Πέμπτης, δηλαδή 75χιλ. βορειοδυτικά του Ηρακλείου, στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης.

Η νέα αυτή σεισμική δόνηση, που σημειώθηκε σε λιγότερο από 24 ώρες σε σχέση με την προηγούμενη, έχει εστιακό βάθος 13 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ωστόσο ολόκληρο το νησί σηκώθηκε στο πόδι ενώ δεν έλειψαν τα μικροατυχήματα.

Πανικός και μικροτραυματισμοί

Στο Τυμπάκι Ηρακλείου μια 65χρονη γυναίκα  μέσα στον πανικό της, έτρεξε να βγει από το σπίτι της, έπεσε και έσπασε το πόδι της και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, από όπου νωρίς το πρωί αναμένεται να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για περαιτέρω νοσηλεία.

Στο Ακρωτήρι Χανίων ένας 34χρονος άντρας "τινάχτηκε" από το κρεβάτι του όταν ένιωσε το σεισμό με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί. Η γυναίκα του ειδοποίησε το ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο.

Διαβάστε περισσότερα από το flashnews.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης