Πρώτη δικαίωση για τα λάθη στο τέλος ακινήτων!

Πρώτη δικαίωση για τα λάθη στο τέλος ακινήτων!

O πολίτης θα κληθεί να πληρώσει το λογαριασμό μόλις διορθωθούν τα λάθη.

Πρώτη δικαίωση για τα λάθη στο τέλος ακινήτων!
Από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας ήρθε η πρώτη δικαίωση για τα λάθη στο τέλος ακινήτων. Με προσωρινή διαταγή του το Πρωτοδικείο Καλαμάτας απαγόρευσε στη ΔΕΗ να προχωρήσει στη διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης σε καταναλωτή, στον οποίο είχε σταλεί λάθος λογαριασμός.

Η απόφαση διευκρινίζει ότι ο πολίτης θα κληθεί να πληρώσει το λογαριασμό μόλις διορθωθούν τα λάθη.
Κλείσιμο

Η οικογένεια είχε εξοφλήσει το ποσό το οποίο αντιστοιχεί στην κατανάλωση του ρεύματος και τα πάγια τέλη, δηλαδή:δημοτικά τέλη, δημοτικούς φόρους, ΕΡΤ και ΦΠΑ. Αρνήθηκε, ωστόσο, να καταβάλει το ποσό που αντιστοιχεί στο τέλος ακίνητης περιουσίας, επικαλούμενη οικονομική δυσχέρεια. Στην αγωγή η οικογένεια κάνει λόγο για “εσφαλμένο και υπέρογκο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενης Επιφάνειας Ακινήτων”, που ανέρχεται σε 2.235,60 ευρώ.
 
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κωνσταντίνος Μαργιέλης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πρόκειται για απόφαση «πιλότο» και με βάση την οποία, ουσιαστικά, το κράτος θα οδηγηθεί σε ρύθμιση.

Όπως είπε, το συγκεκριμένο λάθος στο Ειδικό Τέλος Ακινήτων, που προσδιορίστηκε στην οικογένεια -για την οποία εκδόθηκε απόφαση- συμβαίνει ουσιαστικά στο 20% των λογαριασμών ρεύματος στη Μεσσηνία.

Ανέφερε ακόμη ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει και θα επιδιώξει προσωρινές διαταγές και για άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής, που δεν μπορούν να πληρώσουν το Τέλος Ακινήτων. Όπως διευκρίνισε, ότι θα καταθέσει ομαδικές προσφυγές που θα αφορούν ανέργους, πολυτέκνους και ασθενείς.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης