Έρευνα για την απόπειρα απόδρασης από τον Κορυδαλλό

Έρευνα για την απόπειρα απόδρασης από τον Κορυδαλλό

Κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης έρευνας στη Γ’ πτέρυγα των φυλακών, εντοπίστηκε μέσα σε ισόγειο κελί τρύπα στο δάπεδο διαμέτρου 80 εκατοστών...

Έρευνα για την απόπειρα απόδρασης από τον Κορυδαλλό
Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για την απόπειρα απόδρασης κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Παράλληλα, ο αρμόδιος ειδικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρίνος Σκανδάμης διέταξε έκτακτο έλεγχο από το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης έρευνας στη Γ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, εντοπίστηκε μέσα σε ισόγειο κελί τρύπα στο δάπεδο διαμέτρου 80 εκατοστών. Η τρύπα οδηγούσε στο υπόγειο της πτέρυγας όπου είχαν προχωρήσει σε διάνοιξη νέας τρύπας μήκους περίπου 10 μέτρων και διαμέτρου επίσης 80 εκατοστών. Στο κελί κρατούνταν δυο αλλοδαποί και ένας Έλληνας. Και οι τρεις κρατούμενοι είναι υπόδικοι. Οι δυο πρώτοι για διακεκριμένες κλοπές και για ναρκωτικά και ο τρίτος για ανθρωποκτονία.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα, σκοινί με κόμπους περίπου πέντε μέτρων, ένα αυτοσχέδιος γάντζος, πόμολα πόρτας, μεντεσέδες, μια μπαλαντέζα, δυο κουβάδες, ένα σφυρί και ένα καλέμι.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης