PROTOTHEMA

Ελλάδα

Τα απρόοπτα της ηλεκτρονικής κατάθεσης μηχανογραφικού

Με 19.025 μόρια έμεινε εκτός ΑΕΙ για ένα… κλικ

Με 19.025 μόρια έμεινε εκτός ΑΕΙ για ένα… κλικ

Εκατοντάδες υποψήφιοι έμειναν εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ επειδή συμπλήρωσαν αλλά δεν οριστικοποίησαν το μηχανογραφικό – Λύση αναζητά το υπουργείο Παιδείας

Ο Δημήτρης ήταν ένας από τους χιλιάδες μαθητές της τρίτης Λυκείου που τον Ιούνιο κλήθηκε να καταθέσει ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό δελτίο με τις σχολές προτίμησης. Οι βαθμοί του μάλιστα στις εξετάσεις ήταν τόσο υψηλοί που τόσο αυτός όσο και οι γονείς του πανηγύριζαν την εισαγωγή του στην Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Η σιγουριά τους ήταν τέτοια που πριν λίγες ημέρες νοίκιασαν και διαμέρισμα για τον 18χρονο Δημήτρη.

Η χθεσινή μέρα όμως επεφύλασσε μια απρόσμενα δυσάρεστη έκπληξη για το νεαρό και την οικογένειά του αφού το όνομά του δεν βρισκόταν στις λίστες των επιτυχόντων.

Ο Δημήτρης Τ. μάλιστα με τα 19.025 μόρια που είχε συγκεντρώσει αντί να βρίσκεται στην 6η θέση της σειράς των εισακτέων της Οδοντιατρικής απουσίαζε από τον σχετικό κατάλογο που αναρτήθηκε στο λύκειο της Λαμίας όπου φοιτούσε.

Μετά το αρχικό σοκ η οικογένεια απευθύνθηκε στο Υπουργείο Παιδείας το οποίο από χθες δέχεται τις διαμαρτυρίες εκατοντάδων μαθητών που είδαν τα ονόματά τους να απουσιάζουν από τις λίστες των επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Πρόκειται για περιπτώσεις υποψηφίων με υψηλές βαθμολογικές επιδόσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις που συμπλήρωσαν το μηχανογραφικό δελτίο με τις σχολές προτίμησης , αλλά δεν το οριστικοποίησαν, και τις διερευνά η Διεύθυνση Εξετάσεων του υπ. Παδείας με εντολή της υπουργού Α. Διαμαντοπούλου. Σύμφωνα μάλιστα με την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου οι μαθητές αυτοί κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός πανεπιστημίων για ένα "κλικ".

Πάντως η πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας εξετάζει από νομικής πλευράς το ενδεχόμενο διορθωτικής απόφασης υπέρ αυτών των περιπτώσεων υποψηφίων.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Αριστείδης31/08/201103:06

Βρε παιδιά τι σκατά σύστημα είναι αυτό; Πόσα λεφτά έδωσαν για να το φτιάξουν; Μα είναι δυνατόν να κάνει κανείς αίτηση και να μην του έρχεται έστω μία απάντηση στο email του με τα στοιχεία της αίτησης του σαν επικύρωση; Μα τι λέω! Τι λέω! Στην Ελλάδα που μπλέξαμε!

Απάντηση
Vendetta31/08/201101:39

Πριν αρχίσετε να σκοτώνεστε όλοι για έξυπνους και βλάκες, αναλφάβητους και άτυχους γιατί δεν διαβάζετε προσεκτικά το ρεπορτάζ; Αυτό λέει ότι "το Υπουργείο Παιδείας από χθες δέχεται διαμαρτυρίες εκατοντάδων μαθητών" οι οποίοι έγραψαν πολύ καλά αλλά έμειναν εκτός. Επειδή οι εκατοντάδες δεν είναι στατιστικά νοητό να είναι αυτιστικοί μήπως όντως θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο το κλικ να μην καταγράφηκε στο σύστημα; Άλλωστε όσοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις φορολογικές τους δηλώσεις ή κτηματολόγιο έχουν μακρά και πικρή εμπειρία από διάφορα παρατράγουδα που εμφανίζονται κατά καιρούς σε συστήματα μαζικής υποβολής στοιχείων.

Απάντηση
Για να μην ξεχνιωμαστε 31/08/201101:24

Τα πράματα δεν είναι τοσο απλά πάντως. οι θέσεις είναι συγκεκριμένες. Δηλαδή θα μπουν αυτοί και θα πετάξουν έξω ένα παιδί που ΉΔΗ έχει δει το όνομα του και έχει κάνει επίσης προετοιμασίες; Εγώ θέλω να πω ότι έχοντας ζήσει στο εξωτερικό και έχοντας κάνει πληθως αιτήσεις για ένα σωρό ζητήματα μια βασική διάφορα ανάμεσα στην Ελλάδα και τις χώρες που προοδευουν είναι ότι η προθεσμία είναι προθεσμία και η διαδικασία είναι διαδικασία και το ολίγον έγκυος δεν υπάρχει . Η το κανείς Σωστά η το κανείς στο περίπου και παίρνεις τον π.... Αυτοί θα δικαιωθούν γιατί στο ελλαδισταν αν κλαψουρισεις αρκετά ΌΛα γίνονται αλλα απλά για να μην ξεχνιωμαστε να ξέρετε ότι ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΕΛΛΆΔΑ ΕΊΝΑΙ ΕΛΛΆΔΑ και οι άλλοι δεν είναι Ελλάδα . Σε κάποια μέρη οι κανόνες είναι κανόνες και στο ελλαντα τα πάντα ρει . Και βέβαια συμφωνώ ότι οι επαγγελματικές προπτικες κάποιου που είναι τόσο ανευθυνος και απροσεκτος είναι περιορισμένες σε οποιοδήποτε αντικείμενο

Απάντηση
δκ31/08/201100:02

Οχι και ψηφιακά αναλφάβητα φίλε Γιάννη. Ξέρουν να κατεβάζουν ταινίες και τραγούδια, ξέρουν να παίζουν στο στοιχημα-μπετ, ξέρουν να βρουν τσόντες και παιχνίδια, τι άλλο θες δηλαδή;

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία