Με 19.025 μόρια έμεινε εκτός ΑΕΙ για ένα… κλικ

Με 19.025 μόρια έμεινε εκτός ΑΕΙ για ένα… κλικ

Εκατοντάδες υποψήφιοι έμειναν εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ επειδή συμπλήρωσαν αλλά δεν οριστικοποίησαν το μηχανογραφικό – Λύση αναζητά το υπουργείο Παιδείας

Με 19.025 μόρια έμεινε εκτός ΑΕΙ για ένα… κλικ
Ο Δημήτρης ήταν ένας από τους χιλιάδες μαθητές της τρίτης Λυκείου που τον Ιούνιο κλήθηκε να καταθέσει ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό δελτίο με τις σχολές προτίμησης. Οι βαθμοί του μάλιστα στις εξετάσεις ήταν τόσο υψηλοί που τόσο αυτός όσο και οι γονείς του πανηγύριζαν την εισαγωγή του στην Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Η σιγουριά τους ήταν τέτοια που πριν λίγες ημέρες νοίκιασαν και διαμέρισμα για τον 18χρονο Δημήτρη.

Η χθεσινή μέρα όμως επεφύλασσε μια απρόσμενα δυσάρεστη έκπληξη για το νεαρό και την οικογένειά του αφού το όνομά του δεν βρισκόταν στις λίστες των επιτυχόντων.

Ο Δημήτρης Τ. μάλιστα με τα 19.025 μόρια που είχε συγκεντρώσει αντί να βρίσκεται στην 6η θέση της σειράς των εισακτέων της Οδοντιατρικής απουσίαζε από τον σχετικό κατάλογο που αναρτήθηκε στο λύκειο της Λαμίας όπου φοιτούσε.

Κλείσιμο
Μετά το αρχικό σοκ η οικογένεια απευθύνθηκε στο Υπουργείο Παιδείας το οποίο από χθες δέχεται τις διαμαρτυρίες εκατοντάδων μαθητών που είδαν τα ονόματά τους να απουσιάζουν από τις λίστες των επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Πρόκειται για περιπτώσεις υποψηφίων με υψηλές βαθμολογικές επιδόσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις που συμπλήρωσαν το μηχανογραφικό δελτίο με τις σχολές προτίμησης , αλλά δεν το οριστικοποίησαν, και τις διερευνά η Διεύθυνση Εξετάσεων του υπ. Παδείας με εντολή της υπουργού Α. Διαμαντοπούλου. Σύμφωνα μάλιστα με την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου οι μαθητές αυτοί κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός πανεπιστημίων για ένα "κλικ".

Πάντως η πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας εξετάζει από νομικής πλευράς το ενδεχόμενο διορθωτικής απόφασης υπέρ αυτών των περιπτώσεων υποψηφίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης