Από το λυόμενο με τις αυθαιρεσίες στο αρχοντικό του Παρισιού

Από το λυόμενο με τις αυθαιρεσίες στο αρχοντικό του Παρισιού

Το εξοχικό στον Κάλαμο που βρίθει πολεοδομικών παραβάσεων...

Από το λυόμενο με τις αυθαιρεσίες στο αρχοντικό του Παρισιού
ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ αυθαιρεσίες φαίνεται πως έχουν οι υπουργοί Περιβάλλοντος της σημερινής κυβέρνησης. Μετά την αποκάλυψη για το οικογενειακό αυθαίρετο του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στη Βραυρώνα, εξοχική κατοικία με μπαράζ αυθαιρεσιών αποκαλύπτεται ότι έχει στην κατοχή της και η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη

Ηυπέρμαχος της προστασίας της φύσης, η οποία αντιστάθηκε όσο κανείς άλλος στη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, εμφανίζεται να κατέχει εξοχικό με άδεια λυόμενου σε εκτός σχεδίου περιοχή στον Κάλαμο. Σύμφωνα με πολιτικούς μηχανικούς και εμπειρογνώμονες, η εξοχική κατοικία της κυρίας Μπιρμπίλη βρίθει πολεοδομικών παραβάσεων, καθώς η άδεια λυόμενου κτίσματος που υπάρχει στον φάκελο της Πολεοδομίας δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική εικόνα της κατοικίας στο οικόπεδο…

Λίγο προτού η πρώην υπουργός εγκαταλείψει τη χώρα για την πενταετή θητεία της στο Παρίσι εκμεταλλεύτηκε τον ελεύθερο χρόνο της το καλοκαίρι και χαλάρωσε στο Νησί της Αποκάλυψης. Με την επιστροφή της συνέχισε τα μπάνια της στην εξοχική της κατοικία στον Κάλαμο. Είναι γνωστό, άλλωστε, όπως λένε και οι κάτοικοι της περιοχής, πως η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη την επισκέπτεται αρκετά συχνά, κυρίως με τον γιο της και τη μητέρα της…

Κλείσιμο
Το εξοχικό του Καλάμου αγοράστηκε το 1993 από την κυρία Μπιρμπίλη. Εχει κατα-
σκευαστεί το 1972 σε εκτός σχεδίου οικόπεδο, το οποίο είναι πολύ μικρότερο από τέσσερα στρέμματα που εξα- σφαλίζουν την αρτιότητα. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης όμως έκανε το «τέχνασμα» που χρησιμοποιούνταν κατά κόρον τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 με την ανοχή της Πολιτείας και το σύνθημα «Οικόπεδα με φως νερό, τηλέφωνο!». Ο ενδιαφερόμενος αγόραζε τότε ένα μικρό, μη οικοδομήσιμο οικόπεδο, έπαιρνε μια άδεια λυόμενης κατασκευής και έχτιζε το σπίτι του. Αυτό που είχε προβλέψει τότε ο νομοθέτης της εποχής ήταν ότι θα μπορούσε κάποιος να εγκαταστήσει ένα τροχόσπιτο ή μια μικρή λυόμενη κατασκευή για να έχει δικαίωμα στο όνειρο της εξοχικής κατοικίας. Η λυόμενη κατασκευή βεβαίως στην πράξη είτε έδινε τη θέση της σε κανονικές κατοικίες με τούβλο και τσιμέντο είτε χρησιμοποιούνταν ως βάση για πανοσηκώματα, αυθαίρετες επεκτάσεις και υπερκατασκευές.

Διαβάστε περισσότερα στο  στο Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης