Τρία παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά από βεγγαλικά σε Ρόδο, Αγκίστρι, Σύμη

Τρία παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά από βεγγαλικά σε Ρόδο, Αγκίστρι, Σύμη

Ακρωτηριάστηκαν δάχυλα 14χρονου στο Αγκίστρι, μερικός ακρωτηριασμός για 13χρονο στη Σύμη - Στο νοσοκομείο με εγκαύματα 7χρονη στη Ρόδο

veggalika_traumatismoi_xr
Βαρύ είναι και φέτος το τίμημα από το επικίνδυνο έθιμο με τα βεγγαλικά το βράδυ της Ανάστασης με τρία παιδιά από Ρόδο, Αγκίστρι και Σύμη να τραυματίζονται βαρύτατα - υπέστησαν ακρωτηριασμούς δακτύλων και εγκαύματα - από κροτίδες που έπεσαν μετά το «Χριστός Ανέστη» το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ένα 14χρονο αγόρι από το Αγκίστρι υπέστη πολλαπλά εγκαύματα και ακρωτηριασμό δακτύλων στο αριστερό χέρι από κροτίδα. Το αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία» όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο και πλέον νοσηλεύεται.

Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε μετά από αεροδιακομιδή ένα 13χρονο αγόρι από τη Σύμη που υπέστη μερικό ακρωτηριασμό δαχτύλων στο δεξί χέρι και τραύμα στο πρόσωπο από κροτίδα και αναμένεται να χειρουργηθεί.

Στη Ρόδο ένα 7χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο του νησιού όταν άγνωστοι πέταξαν βεγγαλικά με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά στο χωριό Μαλώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του rodiaki.gr, η 7χρονη βρισκόταν στο προαύλιο της εκκλησίας όταν άγνωστοι άρχισαν να πετούν βεγγαλικά. Όπως φαίνεται και σε βίντεο που κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας η φωτιά από τα βεγγαλικά πέρασε πάνω από κάποια άτομα που ήταν κοντά στην εκκλησία της περιοχής.


Κλείσιμο


«Σήμερα ένα παιδί 7 χρονών δεν θα πάρει την λαμπάδα του να πάει στη Ανάσταση...Σήμερα αυτό το παιδί δεν θα τσουγκρίσει το κόκκινο αυγό που με χαρά περίμενε να κάνει...Σήμερα αυτό το παιδί υποφέρει στο νοσοκομείο με εγκαύματα...Σήμερα και για αρκετά χρόνια ακόμα οι γονείς αυτού του παιδιού θα ανησυχούν μην τυχόν και μείνουν σημάδια στο προσωπάκι του...Γιατί ΕΣΥ εχθές δεν σκέφτηκες την πράξη σου ή την σκέφτηκες και είπες "σιγά τί θα γίνει;" κι' όμως έγινε. Ας σκεφτούμε σήμερα ότι το κακό μπορεί να γίνει. Ναι, στο έθιμο. Αλλά με ασφάλεια για τους γύρω μας και την δικιά μας.Καλή Ανάσταση!!Οι σκέψεις όλων μας θα είναι στο κοριτσάκι και στη οικογένειά του» έγραψε για το περιστατικό ο πρόεδρος της κοινότητας Μανώλας, Νεκτάριος Μουστακέλλης, σε ανάρτησή του στο social media.

Οι νεαροί που πέταξαν τα βεγγαλικά συνέχισαν βάζοντας στο στόχαστρό τους και το πνευματικό πολιτιστικό κέντρο Μαλώνας. Από την ισχυρή έκρηξη εκδηλώθηκε φωτιά στο μπροστινό τμήμα του πνευματικού κέντρου, ενώ έσπασαν τα τζάμια της πόρτας και των παραθύρων. 




Τέσσερις τραυματίες και στο Λεωνίδιο

Σοβαρό ατύχημα με συνολικά τέσσερις τραυματίες από βεγγαλικά προκλήθηκε λίγο μετά την Ανάσταση και στο Λεωνίδιο Αρκαδίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το περιστατικό συνέβη στην ενορία του Αγίου Βασίλειου Λεωνιδίου, όταν τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να πυροδοτήσουν βεγγαλικά.

Οι τέσσερις νεαροί άνδρες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου για τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια οι δυο από αυτούς διακομίστηκαν στην Τρίπολη αφού φέρουν εγκαύματα στα χερια και το στήθος.

Ειδήσεις σήμερα: 

ΗΠΑ: Αστυνομικοί χτύπησαν λάθος πόρτα και σκότωσαν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού επειδή βγήκε με όπλο

«Πόλεμος» ξανά με βεγγαλικά και μολότοφ στον Νέο Κόσμο μετά το «Χριστός Ανέστη» - Δείτε βίντεο

Με εγκαύματα από βεγγαλικά 7χρονη στο νοσοκομείο της Ρόδου - Δείτε σοκαριστικά πλάνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης