Πτώση Phantom F-4: «Πέρασαν 100 μέτρα πάνω από το κεφάλι μου και χάθηκαν» λέει μάρτυρας

Πτώση Phantom F-4: «Πέρασαν 100 μέτρα πάνω από το κεφάλι μου και χάθηκαν» λέει μάρτυρας

«Δύο λεπτά αργότερα με πήραν τηλέφωνο από το λιμεναρχείο Ζακύνθου και μου είπαν ότι ένα μαχητικό έπεσε στη θάλασσα» λέει ο Παναγιώτης Ρούσσος που με το αλιευτικό του μετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του Σμηναγού

andravida1
Την ώρα που οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου κυβερνήτη του Phantom F-4 που συνετρίβη στη θάλασσα νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας συνεχίζονται, μαρτυρίες δίνουν εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη.

Μία από τις μαρτυρίες είναι αυτή του Παναγιώτη Ρούσσου ο οποίος βρισκόταν με το αλιευτικό του σκάφος, όταν ξαφνικά είδε το μαχητικό να πετά πολύ χαμηλά και να χάνεται στην συνέχεια στον ορίζοντα. Ο ίδιος, όπως αναφέρει, συμμετέχει και στις έρευνες για τον εντοπισμό και του άλλου πιλότου.

«Πέρασαν με κεκτημένη ταχύτητα, στην κυριολεξία 100 μέτρα πάνω από το κεφάλι μου και στη συνέχεια χάθηκαν στον ουρανό. Δύο λεπτά αργότερα με πήραν τηλέφωνο από το λιμεναρχείο Ζακύνθου και μου είπαν ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα και να πάω να βοηθήσω στην ανεύρεση των πιλότων. Πάγωσα στο άκουσμα της είδησης, ειλικρινά . Έφυγα γρήγορα με το αλιευτικό μου, έκανα σχεδόν δύο ώρες να φτάσω στο σημείο και είχαν ήδη ανασύρει νεκρό τον 29χρονο Υποσμηναγό. Από εκείνη την ώρα βοηθάω στις έρευνες για την ανεύρεση του άλλου παιδιού κι όλη τη νύχτα κάναμε υπεράνθρωπες προσπάθειες. Δεν είναι η πρώτη φορά που πετούν τόσο χαμηλά, είναι οι εκπαιδευτικές ασκήσεις τέτοιες ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί από τα ραντάρ κι αναγκάζονται να πετούν χαμηλά», επισήμανε ο κ. Ρούσσος.


Ειδήσεις σήμερα:

Δασκαλάκης: «Για να μη με κατηγορήσουν θα τον πάρω μαζί μου» είχε πει η Πισπιρίγκου


«Μούφα ολκής ο χιονιάς της Αττικής» - Θα χιονίσει μόνο στα ψηλά Πεντέλης και Πάρνηθας, λέει ο Καλλιάνος


Καρατζαφέρης για Βελόπουλο: Δεν τον πήρα από τη Δεξιά, ήταν ΠΑΣΟΚ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης