Ανδραβίδα: Οι πρώτες φωτογραφίες από το Phantom που συνετρίβη

Ανδραβίδα: Οι πρώτες φωτογραφίες από το Phantom που συνετρίβη

Αγνοούμενοι παραμένουν οι δύο χειριστές του - Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους

andravida_arthro
Στη δημοσιότητα ήρθαν οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε λίγο πριν τις 10:30 το πρωί της Δευτέρας (30/1) στον θαλάσσιο χώρο νότια του αεροδρομίο της Ανδραβίδας.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγραψε το protothema.gr, οι χειριστές του F-4 που δεν πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν, εκτελούσαν «χαμηλή ναυτιλία», πτήση, δηλαδή, με κατώτατο όριο τα 300 πόδια. Πρόκειται για έναν σμηναγό και έναν υποσμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας που ήταν οι δύο χειριστές του Phantom της 338 Μοίρας. Ωστόσο, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ όπως το patrisnews.gr, ο ένας από τους δύο πιλότους έχει εντοπιστεί νεκρός.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ευρισκόμενος στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου αναφέρθηκε στην πτώση του μαχητικού αεροσκάφους εκφράζοντας την ευχή να έχουν θετική κατάληξη οι έρευνες εντοπισμού και διάσωσης των δύο πιλότων. «Είναι εξαιρετικά δύσκολη ημέρα για οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων και για όλη την χώρα. Εξελίσσεται γιγάντια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και οι σκέψεις, οι ευχές και προσευχές μας είναι με πιλότους μας και τις οικογένειές τους. Ελπίζω σύντομα οι έρευνες να ολοκληρωθούν με θετική κατάληψη» είπε χαρακτηριστικά.

Οι πρώτες φωτογραφίες από τα συντρίμμια του F-4

sintrimai1
sintrimai2
sintrimai3
sintrimai4


Σύμφωνα με πληροφορίες το σημείο στο οποίο κατέπεσε το αεροσκάφος από την 338 Μοίρα Δίωξης Βομβαρδισμού που εδρεύει στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, έχει βάθος 1.000 μέτρα.

Κλείσιμο
Χειριστές του αεροσκάφους F-4 ήταν ένας σμηναγός και υποσμηναγός από την 338 Μοίρα.

Βίντεο από τις έρευνες για τον εντοπισμό του F-4 και των δύο χειριστών του

Έπεσε μαχητικό F-4 στη θάλασσα νότια της Ανδραβίδας


Το διθέσιο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση συνοδεία ενός άλλου Phantom και κατά πληροφορίες ήταν το το νούμερο 2 του σχηματισμού.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως αναφέρουν ότι ο αρχηγός του σχηματισμού ενημέρωσε τη βάση της Ανδραβίδας ότι έχει χάσει επικοινωνία με το «bravo 2», το διθέσιο F-4 που κατέπεσε.

Σημειώνεται πως κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής της Διοίκησης του Γ' Σώματος Στρατού/ NRDC-GR στο ατύχημα αναφέρθηκε ο Α/ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο οποίος ήταν παρών στην αλλαγή σκυτάλης του Σχηματισμού από τον Αντιστράτηγο Σωτήριο Κωστάκογλου στον νέο Διοικητή του Γ' Σώματος Στρατού και NRDC-GR, Πάρι Καπραβέλο.

Έπεσε μαχητικό F-4 στη θάλασσα νότια της Ανδραβίδας (2)



Σε εξέλιξη οι έρευνες

Σημειώνεται πως το δεύτερο Phantom με το οποίο έκανε άσκηση το F-4 που κατέπεσε, βρέθηκε πάνω από την περιοχή του ατυχήματος και συμμετείχε στις πρώτες έρευνες αλλά αποχώρησε καθώς εξαντλήθηκαν τα καύσιμά του.

Παράλληλα προς την περιοχή της πτώσης του αεροσκάφους κινούνται πλωτά με βάση οδηγίες του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για να διεξάγουν έρευνες για τους αγνοούμενους χειριστές.

NEOS_XARTHS_ARAXOS_2_2


Για τον εντοπισμό των δύο χειριστών ερευνούν από αέρος δύο ελικόπτερα ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας (το ένα από Ανδραβίδα και το άλλο από Καλαμάτα), ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται και ένα C-130.

Από πλευράς του Λιμενικού έγινε γνωστό ότι στις έρευνες επιχειρούν τέσσερα πλωτά, ένα ναυαγοσωστικό και δύο ιδιωτικά σκάφη.

Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

«Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο γιος του Τράγκα πούλησε 1.000.000 ευρώ τη βίλα στη Μύκονο

Δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν οι χειριστές το F-4 που έπεσε στη θάλασσα

Εικόνες μυστήριο στον ουρανό της Χαβάης - Πώς εξηγήθηκε η μπλε σπείρα που εμφανίστηκε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης