PROTOTHEMA

Ελλάδα

Έστειλε ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό

Τέλος το «Καλημέρα Ήλιε» για το ΠΑΣΟΚ

Τέλος το «Καλημέρα Ήλιε» για το ΠΑΣΟΚ

Η Μυρσίνη Λοϊζου απαγορεύει στο ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί στις εκδηλώσεις του το τραγούδι που έγραψε ο πατέρας της

Με ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό η Μυρσίνη Λοϊζου απαγορεύει στο ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί στις εκδηλώσεις του το τραγούδι που έγραψε ο πατέρας της.

Στην επιστολή της η κόρη του αξέχαστου δημιουργού απευθυνόμενη στο ΠΑΣΟΚ τονίζει χαρακτηριστικά: «Όπως αποδείχτηκε δεν είστε και ούτε ήσασταν ποτέ μέρος αυτού του Λαού και δεν έχετε πλέον κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να συνεχίζετε να τον εξαπατάτε». Και συνεχίζει: «Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα».

Ολόκληρη η επιστολή της Μυρσίνης Λοΐζου

Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

Κυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.

Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι αυτή η κίνησή μου είναι συμβολική, εν τούτοις η συνείδησή μου, και η αξιοπρέπειά μου ως ενεργού πολίτη μου επιβάλλει να σας γνωστοποιήσω τα εξής:

Ο πατέρας μου Μάνος Λοΐζος αγωνίστηκε με τον δικό του τρόπο, για αξίες όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία, και η Κοινωνική Δικαιοσύνη. Προσπάθησε να υπηρετήσει μέσω της τέχνης του, τα οράματα και τις αξίες ενός καταπιεζόμενου Λαού, ο οποίος με πολύ κόπο, αίμα και δάκρυα αγωνίστηκε για την Δημοκρατία, την οποία τόσο βάναυσα του την στερούσαν.

Αφού αυτός ο Λαός κατοχύρωσε με πολλούς αγώνες τα στοιχειώδη Δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία στην Ευρώπη είχαν κατακτηθεί χρόνια πριν, έρχεστε σήμερα και όπου Δικαιώματα βάζετε ευκαιρίες.

Τα Δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την Παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον Δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.

Τόσα χρόνια σας ακούω να χρησιμοποιείτε το "Καλημέρα Ήλιε" στις Κομματικές σας συγκεντρώσεις.

Παλιότερα, απλά με ενοχλούσε αισθητικά καθώς και με πλήγωνε, εξαιτίας αφενός της υποκρισίας σας, -διότι οι δικές σας αξίες επέβαλαν και έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής, και δημιούργησαν σκλάβους αντί για ελεύθερους ανθρώπους, και ενεργούς πολίτες- και αφετέρου διότι οι δικές σας αξίες δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτό που προσπαθεί να πει το συγκεκριμένο τραγούδι.

Τώρα όμως πλέον εξοργίζομαι, γιατί δείχνει ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του Λαού και των εργαζομένων, πράγματα τα οποία ενέπνευσαν τον πατέρα μου, και του έδωσαν και μια αντίστοιχη στάση ζωής στην καθημερινότητά του ως πολίτη, και στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του.

Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου Λαού, για Δημοκρατία και Ελευθερία.

Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος.

Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα.

Βέβαια ίσως να απαντήσετε ότι το έργο του Μάνου Λοΐζου ανήκει στον Λαό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως και η συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους μου.

Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας.

Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει. 
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Midnight28/06/201114:25

@ σε αυτούς που με σχολίασαν. ΚΑΙ τη νομοθεσία γνωρίζω ΚΑΙ τραγούδια γράφω. Επομένως ξέρω περί τι μιλάω. Κι εσείς που με σχολιάσατε δυστυχώς έχετε μάθει να διαβάζετε μόνο επιφανειακά. Αυτή είναι η νοοτροπία μερικών. ΕΙΠΑ ξεκάθαρα. Τα πνευματικά δικαιώματα δεν κληρονομούντε αυτομάτως. Προπάντων σε τραγούδια που έχουν παραχωρηθεί ήδη. Και καμια σχέση δεν έχω με κανέναν Τζέφρυ. Δυστυχώς μερικοί πέφτουν σε πολύ χαμηλό επίπεδο και τα πολιτικοποιούνε όλα. Όταν δεν γνωρίζεις τον άλλον, δεν μπορείς να κρίνεις τίποτα. Όπως κι εγώ δεν θα μπω στη διαδικασία να κρίνω κανέναν από εσάς που δεν καταλάβετε ούτε λέξη από αυτά που έγραψα, και βεβιασμένα μου γράφετε τις αρλούμπες περί σοσιαλισμού. Στον αγώνα του δρόμου βρίσκομαι και αυτός είναι ο αγώνας μου όπως πολλών άλλων. Και για άλλη μια φορά, γι'αυτούς που διαβάζουν μόνο επιφανειακά. Εάν έχει τα πνευματικά δικαιώματα να τα διεκδικίσει περί της νομικής οδούς. Και δεν πρέπει είσαι δικηγόρος, για να γνωρίζεις τα νομικά. Πρέπει να είσαι βιοπαλαιστής και να διεκδικείς τα δικαιώματα σου. Για να το κάνεις αυτό όμως, πρέπει να είσαι διαβασμένος διότι σε στέλνουν αδιάβαστο σε αυτή την Ελλάδα που ορισμένοι την κάνανε μπάχαλο. Υπό αυτή την έννοια, καλή ημέρα σε όλους..........

Απάντηση
ΤΑΚΗΣ ΑΠΟ ΠΑΛΛΗΝΗ28/06/201114:12

Μπράβο! Αρκετά με τον Πασοκικό θίασο! We had enough!

Απάντηση
Τρισεγγονο του Διονυσιου Σολωμου28/06/201114:04

Με επιστολη μου στην Ελληνικη Κυβερνηση ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ την χρηση του ποιηματος, του προ-προ-παππου μου, "Υμνος εις την Ελευθεριαν" απο τους απανταχους Ελληνες. Αλλα ειπαμε..αν η μ@λ@κι@ ηταν αθλημα οι Ελληναρες θα ηταν ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

Απάντηση
mixalopoulou basilikh28/06/201113:51

ΟΧΙ ΗΛΙΟΣ......ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.........ΟΥΣΤ........ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία