«Διεκδικούμε τη ζωή μας!»

«Διεκδικούμε τη ζωή μας!»

«Μας παίρνουν τα λεφτά μας, μας κλέβουν εν ψυχρώ. Για αυτό ήρθαμε και δεν θα φύγουμε», λένε οι Αγανακτισμένοι στο protothema.gr

Η Μέγκαν…τρελάθηκε!
«Διεκδικούμε τη ζωή μας!»
«Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ», τραγουδούν με ρυθμό και παλμό οι Αγανακτισμένοι κάθε ηλικίας στην πλατεία Συντάγματος. «Ηρθα εδώ για να διαδηλώσω για το μέλλον μου και τη ζωή μου», λέει με πάθος ένα κορίτσι στην κάμερα του protothema.gr.

Χθες και για έκτη συνεχόμενη μέρα πάνω από 10.000 Αγανακτισμένοι Πολίτες έδωσαν το παρών στην Πλατεία Συντάγματος και έστειλαν ηχηρό μήνυμα σε όλους αυτούς που υποθηκεύουν το μέλλον τους και το αύριο των παιδιών τους.

«Πάνω από όλα διεκδικώ τη ζωή μου και το μέλλον των παιδιών μου. Διεκδικώ να φύγει η Τρόικα και να μην πληρώσουμε το χρέος», λέει ένας διαδηλωτής.
 
Κλείσιμο
«Που θα μείνουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας; Σε ποια Ελλάδα; Μας παίρνουν τα λεφτά μας, μας κλέβουν εν ψυχρώ. Για αυτό ήρθαμε και δεν θα φύγουμε», αναρωτιέται μια Αγανακτισμένη και αποφασισμένη κυρία.

«Διεκδικούμε τη ζωή μας, τα κλεμμένα μας. Ένα καλύτερο μέλλον. Πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει κάτι αν υπάρχει θέληση», λέει ένας άλλος διαδηλωτής ο οποίος καλεί στους δρόμους όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις από τον… καναπέ!

«Θέλω να φύγει η κομματική χούντα γιατί κομματική χούντα έχουμε. Όπως είπε και ο Μίκης Θεοδωράκης αυτοί εδώ κυβερνούν με πραξικόπημα. Εχουμε κυβέρνηση πραξικοπήματος. Θέλω πραγματική δημοκρατία και την ελευθερία να μπορώ να σκεφτώ ελεύθερα, να μπορώ να δημιουργήσω και να φαντάζομαι μια Ελλάδα που θέλω και όχι μια Ελλάδα που αυτοί μου παρουσιάζουν», λέει ένας άλλος νεαρός με απογοήτευση στην κάμερα.

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Μας έχουν κάνει να βγαίνουμε στους δρόμους. Να φωνάζουμε. Μας έχουν φτάσει στα όριά μας. Τα έχουν διαλύσει όλα. Εχουμε έναν πρωθυπουργό που δεν ξέρει να κάνει σωστά τη δουλειά του. Θα γίνει πόλεμος», υποστηρίζει μια μαθήτρια.




Με σημαίες από την Ισπανία και την Αίγυπτο


Mε σημαίες από την Ισπανία και την Αίγυπτο έφταναν στην πλατεία Συντάγματος κάποιοι Αγανακτισμένοι Ελληνες πολίτες.

«Από την Ισπανία πήραμε τη σκυτάλη γιατί και αυτοί αγωνίζονται ενάντια στη φτώχεια που επικρατεί στη χώρα τους, και από αυτή την άποψη είναι συμβολική και ουσιαστική η παρέμβασή μας», λέει ένας νέος διαδηλωτής στο protothema.gr.

Ενας άλλος διαδηλωτής που κρατούσε την αιγυπτιακή σημαία είπε: «Από την Αίγυπτο ξεκίνησαν όλα. Οι Αιγύπτιοι σε πολύ δύσκολες συνθήκες σηκώσανε κεφάλι σε ένα πολύ σκληρό καθεστώς και δίδαξαν σε όλους τους λαούς ότι μπορεί οι αγώνες ειρηνικά να κερδίζονται και το αιματοκύλισμα οφείλεται στην εξουσία και όχι στους λαούς. Για αυτό βρισκόμαστε με αυτοπεποίθηση απέναντι στην αστυνομία, η οποία για πρώτη φορά δεν διαλύει μια τόσο μεγάλη συγκέντρωση. Αυτό είναι ένα δίδαγμα που πήραμε από τους Αιγύπτιους και το φέρνουμε εδώ. Ευχαριστούμε συμβολικά αυτό το λαό που πρωτοστάτησε για να βρίσκεται όλη η Μεσόγειος σε αναβρασμό».













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης