«Όλοι στην πλατεία, να γράψουμε ιστορία!»

«Όλοι στην πλατεία, να γράψουμε ιστορία!»

Διαδηλωτές έχουν στήσει σκηνές στο Σύνταγμα και μένουν εκεί 24 ώρες το 24ωρο...

WRC: Εκτός το Ακρόπολις το 2010, εντός το 2011
«Όλοι στην πλατεία, να γράψουμε ιστορία!»
Νέο ραντεβού για σήμερα στις 18.00 έδωσαν οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα, ενώ ορισμένοι διαδηλωτές αποφάσισαν να μη φεύγουν καθόλου από την κεντρική πλατεία των Αθηνών και να στήσουν επί τόπου σκηνές, στα πρότυπα των Ισπανών. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν ξανά σε όλη την Ελλάδα, ενώ μεγάλη συμμετοχή αναμένεται στα συλλαλητήρια της Κυριακής για τα οποία έχει δοθεί πανευρωπαϊκό σύνθημα!

Την Πέμπτη. χιλιάδες αγανακτισμένοι Έλληνες, αψήφησαν την καταρρακτώδη βροχή και συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη Bουλή, αλλά και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, για να διαδηλώσουν ειρηνικά κατά του Μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής.

Χιλιάδες νέοι άνθρωποι με κρουστά, κατσαρόλες και τύμπανα στα χέρια φώναζαν συνθήματα στην πλατεία Συντάγματος. Σε τακτά χρονικά διαστήματα μάλιστα, οι διαδηλωτές γιούχαραν και φασκέλωναν τη Βουλή, ενώ δεκάδες ήταν τα λέιζερ που στρέφονταν προς το κοινοβούλιο. «Δεν τα φάγαμε μαζί», «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία,  η χούντα δεν τελείωσε το 73'», «Δεν πουλάμε τα λιμάνια, δεν πουλάμε τη ΔΕΗ, πουλάμε το μπ.. που λέγεται Βουλή», «Αλήτες ευρωπαίοι εδώ είναι Ελλάδα, αν θέλετε θα ζήσουμε ξανά με φασολάδα» ήταν μερικά από τα επικρατέστερα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, ενώ την τιμητική του είχε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, για τον οποίο ακουγόταν το σύνθημα: «Ένα ελικόπτερο για κάθε υπουργό και για τον Πάγκαλο φαλαινοθηρικό». Ακούγονταν μάλιστα και πολλά... ποδοσφαιρικά συνθήματα που για ευνόητους λόγους δεν μπορέσαμε να μεταδώσουμε.


Κλείσιμο

Μετά την ογκώδη διαδήλωση της Τετάρτης, οι Έλληνες διαδηλωτές πήραν «πάσα» από τους Ισπανούς και την έδωσαν στους Ιταλούς, με πανό που έγραφε: «Κάντε ησυχία, θα ξυπνήσουμε τους Ιταλούς».

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ περιφρουρούσαν το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και δύο λεωφορεία της αστυνομίας ήταν παρατεταγμένα στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας. Η διαδήλωση κύλησε πάντως ειρηνικά εκτός από ένα μικροεπεισόδιο που σημειώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης όταν ένας άντρας εμφανίστηκε έξω από την Βουλή κρατώντας μια κόκκινη σημαία που είχε επάνω της ένα σφυροδρέπανο. Οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν τον άντρα, ενώ μερικοί τον χτύπησαν ελαφρά.

Δείτε τι γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα

Θεσσαλονίκη
Κρήτη
Κεφαλονιά
Πάτρα
Τρίπολη
Ηλεία
Καλαμάτα
Άρτα
Ηγουμενίτσα
Άμφισσα
Κοζάνη
Βόλος
Ξάνθη
Δράμα
Σέρρες
Γιαννιτσά
Ιωάννινα
Εύβοια
Αργολίδα
 
















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης