Άδωνις Γεωργιάδης: Οι εμβολιασμένοι πρέπει να έχουν προνόμια – Τι θα γίνει με τα γυμναστήρια

Άδωνις Γεωργιάδης: Οι εμβολιασμένοι πρέπει να έχουν προνόμια – Τι θα γίνει με τα γυμναστήρια

Σενάρια για μερική επανεκκίνηση δραστηριοτήτων για τους εμβολιασμένους -  Εβδομάδα αποφάσεων για SMS, απαγόρευση κυκλοφορίας

gymnastiria-6
Τα πολλαπλά οφέλη του εμβολιασμού και πώς αυτά θα απελευθερώσουν την καθημερινότητά μας φαίνεται πως εξετάζονται από τους ειδικούς.

Με δεδομένη πλέον την αύξηση της ταχύτητας της εμβολιαστικής διαδικασίας και με γνωστό το χρονοδιάγραμμα άρσης των μέτρων για τον γενικό πληθυσμό, υπό εξέταση είναι το ενδεχόμενο περαιτέρω απελευθέρωσης ορισμένων από τις δραστηριότητες αρχικά για όσους εμβολιαστεί. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο προχωρήσει θα ήταν ένα σημαντικό βήμα για να πούμε πως έχουμε αφήσει για τα καλά πίσω μας το lockdown αλλά και θα επέτρεπε την αναζωογόνηση της οικονομίας διασφαλίζοντας πως δεν θα επηρεαστεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Σύμμαχος στον σχεδιασμό αυτό, είναι η επιχείρηση «Ελευθερία» η οποία προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, το πρωί της Δευτέρας μιλώντας στον ΑΝΤ1, μέχρι τέλος Μαΐου αναμένεται να έχουν πραγματοποιηθεί 5,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

Η αρχή θα μπορούσε να γίνει με τα γυμναστήρια. Όπως έκανε ήδη γνωστό από χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο συγκεκριμένος κλάδος, ο οποίος είναι αυτός που ίσως έχει χτυπηθεί περισσότερο από κάθε άλλον από την πανδημία, εκτός της οικονομικής στήριξης που θα λάβει το επόμενο διάστημα, θα μπορούσε να επανεκκινήσει την δραστηριότητά του εντός του μήνα. Ο κ. Γεωργιάδης έθεσε ως πιθανή ημερομηνία την 17η Μαΐου, σημειώνοντας πως οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν εντός της εβδομάδας με την λειτουργία των χώρων άσκησης να αφορά αποκλειστικά τους εμβολιασμένους για αρχή και από τον Ιούνιο τον λοιπό πληθυσμό.

Όπως είπε δε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, δεν έχει ληφθεί ακόμα κάποια κυβερνητική απόφαση, αλλά εκφράζοντας όπως είπε την προσωπική του γνώμη, τόνισε ότι «οι εμβολιασμένοι πρέπει να έχουν προνόμια. Πρέπει να έχουν μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας. Να μην φορούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους. Πρέπει να έχουν προνόμια. Γιατί; Γιατί, πράγματι το αν θα κάνεις το εμβόλιο ή όχι είναι ατομικό σου δικαίωμα. Στην προκειμένη περίπτωση όμως η άσκηση του δικού σου ατομικού δικαιώματος επηρεάζει και την ζωή και των άλλων ανθρώπων. Άρα είναι ατομικό μεν αλλά δεν είναι και ατομικό.Γιατί εσύ πιστεύεις κάθε βλακώδη θεωρία και το πρόβλημα είναι ότι παρασυρόμενος εσύ βλάπτεις και όλους τους άλλους».
Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cb9egxczkuxl-sf)

Το παράδειγμα του Ισραήλ μοιάζει επιτυχημένο και το πλάνο έχει μπει στις ράγες προκειμένου να δούμε και στην Ελλάδα εικόνες κανονικότητας το επόμενο διάστημα. Ενδεικτικά, πάντως, στην Κύπρο που τα τελευταία 24ωρα ανακοινώθηκαν παρόμοια οφέλη για τους εμβολιασμένους, η πρόσβαση σε συναθροίσεις και εκδηλώσεις επιτρέπεται σε εμβολιασθέντες τουλάχιστον με την πρώτη δόση και τρεις εβδομάδες από τη χορήγησή της. Επίσης, όσοι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με την 1η δόση, και αφού παρέλθουν τρεις εβδομάδες από τη χορήγησή της, εξαιρούνται της υποχρέωσης για εβδομαδιαίο έλεγχο με rapid test.

Πάντως, εκτός από τα οφέλη από την απελευθέρωση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, μία τέτοια εξέλιξη θα «ωθούσε» και πολίτες οι οποίοι είναι πιο διστακτικοί στο να εμβολιαστούν.  Το εν λόγω θέμα θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα, πάντα σε συνάρτηση με την πορεία των εμβολιασμών. 

Ειδήσεις σήμερα: 
Self tests: Δωρεάν διάθεση έως και την Τετάρτη μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα

Τι συμβαίνει στη Μιανμάρ 100 μέρες μετά το πραξικόπημα;

Πού θα γίνουν δωρεάν rapid test σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης