Απρόβλεπτος ο καιρός τη Δευτέρα: Ξανά λασποβροχές και καταιγίδες

Απρόβλεπτος ο καιρός τη Δευτέρα: Ξανά λασποβροχές και καταιγίδες

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά - Αυξημένες θα είναι μέχρι το μεσημέρι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Οι καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδα και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου - Με 7 Μποφόρ οι άνεμοι σε Ιόνιο και Νότιο Αιγαίο - Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

vroxes_main
Βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο σε αρκετές περιοχές της χώρας, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στο Ανατολικό Αιγαίο, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις, καθώς επίσης χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά, ενώ θα σημειωθεί υποχώρηση της αφρικανικής σκόνης από το απόγευμα.



Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως σε περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδα και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά έντονα και ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν και σε περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας, των Κυκλάδων και της Δυτικής Κρήτης. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Παράλληλα, αυξημένες θα είναι μέχρι τις απογευματινές ώρες οι συγκεντρώσεις σκόνης, προσδίδοντας στις βροχές χαρακτήρα λασποβροχών και περιορίζοντας κατά τόπους την ορατότητα.

Κλείσιμο
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 19, στην Ήπειρο από 5 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 18, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, στο Νότιο Αιγαίο και κατά τόπους στα ηπειρωτικά δυτικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Αντίθετα στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 4-6 μποφόρ, αλλά τις απογευματινές ώρες θα στραφούν και εκεί σε δυτικούς με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται διαστήματα με ήλιο και διαστήματα, με αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν πρόσκαιρες λασποβροχές ή καταιγίδες. Αυξημένες θα είναι μέχρι το μεσημέρι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 19-04-2021 - ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια καθώς και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα βόρεια πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους μέχρι το απόγευμα.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά.

Σταδιακή επικράτηση δυτικών ανέμων 4 με 6 και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα, από το απόγευμα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία στα βόρεια είναι πιθανό να κατά τόπους έντονα, από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου.

Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 και στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα βόρεια, νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Σταδιακη βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.

Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και από απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές.

Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές, παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές.

Ανεμοι: Στα βόρεια, νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, και από το βράδυ δυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα, αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4, με ενίσχυση από το απόγευμα έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από αργά το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


Ειδήσεις σήμερα

Ανά πάσα στιγμή ο Ναβάλνι μπορεί να πεθάνει, προειδοποιούν οι γιατροί

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: «Λιώνει στη δουλειά» στα γεράματα, για να ψωνίζει η σύζυγός του... Στέλλα Μακάρτνεϊ!

Κηρύχθηκε έκπτωτη η Swiss Med: Είχε αναλάβει την προμήθεια 3.000.000 self test
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης