Μικρή Αλεξία: Η «μάχη» της οικογένειας και η αναμονή για την απόφαση του δικαστηρίου

Μικρή Αλεξία: Η «μάχη» της οικογένειας και η αναμονή για την απόφαση του δικαστηρίου

«Έχουμε καταστραφεί. Αυτός ο άνθρωπος μας κατέστρεψε», λένε στο protothema.gr  οι γονείς της

mikri_alexia
Σε 8 μήνες θα μάθει η οικογένεια της μικρής Αλεξίας, που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα, στο κεφάλι το Πάσχα του 2019, στις Θεσπιές Βοιωτίας, την απόφαση του δικαστηρίου για την αγωγή ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, που έχει καταθέσει η οικογένεια και ζητά αυτό το ποσό από τον 55χρονο δράστη.

Η υπόθεση συζητήθηκε την περασμένη Πέμπτη, αλλά η απόφαση θα αργήσει να βγει. Τα 800 ευρώ που δίνει κάθε μήνα ο υπαίτιος του ατυχήματος εξαιτίας του οποίου το 9χρονο αγγελούδι έχει 95% αναπηρία, δεν είναι αρκετά για τη φροντίδα της Αλεξίας.

Όπως λένε στο protothema.gr οι γονείς της, κάθε μήνα τα έξοδα είναι πάρα πολλά, επισκέψεις καθημερινές στο κέντρο αποκατάστασης για φυσικοθεραπείες, εργοθεραπείες και άλλες καθημερινές ανάγκες. «Έχουμε καταστραφεί. Αυτός ο άνθρωπος μας κατέστρεψε. Το παιδάκι μου πέρασε από επιτροπή και έχει 95% αναπηρία εφ’ όρου ζωής. Τα χρήματα που δίνει κάθε μήνα δεν φτάνουν, δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά», λέει ο πατέρας της μικρής Αλεξίας Λουκάς Σαμαρτζής και προσθέτει: «Εγώ δεν εργάζομαι, ούτε η γυναίκα μου, έχουμε νοικιάσει ένα σπίτι στη Χαλκίδα για να είμαστε δίπλα στο παιδάκι μας που πηγαίνει στο κέντρο αποκατάστασης, δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Και τώρα θα περιμένουμε πόσους μήνες για την απόφαση της αγωγής. Τον Οκτώβριο του 2019 η μικρή Αλεξία, με την οικονομική βοήθεια που μάζεψαν συγγενείς, φίλοι και άγνωστοι, ταξίδεψε με τη μητέρα της σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Έμεινε εκεί μέχρι τον περασμένο Μάρτιο, όπου εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Τον περασμένο Ιούλιο υπεβλήθη σε κρανιοπλαστική επέμβαση με το μόσχευμα να φτάνει στο Νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού από τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Σήμερα η οικογένεια παλεύει να συντηρήσει με χίλια ζόρια και την μικρή Αλεξία και τα άλλα της παιδιά, ενώ περιμένουν με αγωνία την απόφαση του δικαστηρίου για την αγωγή του 1 εκατομμυρίου που έχουν καταθέσει εις βάρος του 55χρονου ο οποίος το Πάσχα του 2019 θέλησε να γιορτάσει την Ανάσταση με μπαλωθιές, αλλά μια αδέσποτη σφαίρα από τους πυροβολισμούς του πέτυχε την μικρή Αλεξία η οποία έπαιζε με τα αδέρφια της στην αυλή του σπιτιού τους.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 το Πρωτοδικείο Θηβών αποφάσισε τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του 55χρονου υπαίτιου μέχρι το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Όπως λέει στο prototheme.gr ο πατέρας της μικρής Αλεξίας ο υπαίτιος δεν έχει ζητήσει ούτε μια συγνώμη. «Ούτε έχει έρθει να δει, έστω για λίγο το παιδί μας, ούτε μια συγνώμη δεν έχει ζητήσει. Βάζει τα χρήματα που όρισε το δικαστήριο κάθε μήνα και αυτό είναι».


Ειδήσεις σήμερα:

Βγήκε από το νοσοκομείο για βόλτα ο Τραμπ - Το νέο μήνυμα στους Αμερικανούς και η έκπληξη στους «πατριώτες» - Δείτε βίντεο

Στη Βουλγαρία συνελήφθη διαβόητος Έλληνας κακοποιός που κατηγορήθηκε για τριπλό φονικό το... 2001

Υπόθεση Κριστιάν Ντάντε: Οι κόρες του «πρωταγωνιστή» της μεγαλύτερης απάτης στην Ελλάδα κινούνται εναντίον του δημοσίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης