Ιστορική φωτό: Ερασιτέχνης αστρονόμος «έπιασε» τη στιγμή μίας σουπερνόβα

Ιστορική φωτό: Ερασιτέχνης αστρονόμος «έπιασε» τη στιγμή μίας σουπερνόβα

Ο υδραυλικός στο επάγγελμα Βίκτορ Μπούσο βρισκόταν τη σωστή ώρα, στο σωστό σημείο - Συνέβη στον Αστερισμό του Γλύπτη, 80 εκατ. έτη φωτός από τη Γη

Ιστορική φωτό: Ερασιτέχνης αστρονόμος «έπιασε» τη στιγμή μίας σουπερνόβα
Ζει στην Αργεντινή, είναι υδραυλικός, αλλά η μεγάλη του αγάπη είναι στο... τελευταίο σύνορο, το αχανές Διάστημα. Καθώς παρατηρούσε τον ουρανό με το τηλεσκόπειό του, ο Βίκτορ Μπούσο κατέγραψε μία μοναδική στιγμή. Τη στιγμή μίας έκρηξης σουπερνόβα, ενός άκρως εντυπωσιακού φαινομένου, το οποίο οι μεγαλύτεροι επιστήμονες στον κόσμο θα έκαναν τα πάντα για να το μελετήσουν και να το αντικρίσουν με τα μάτια τους.

Ο Βίκτορ Μπούσο βρισκόταν στις 20 Σεπτεμβρίου 2016 τη σωστή ώρα, στο σωστό σημείο. Το τηλεσκόπειό του κατέγραψε κάτι μοναδικό και σχεδόν ενάμισι χρόνο μετά, οι αστρονόμοι πιστοποίησαν με έκπληξη το μοναδικό υλικό.

Είναι οι πρώτες εικόνες από τη στιγμή μίας έκρηξης σουπερνόβα στο γαλαξία NGC 613, ή αλλιώς Αστερισμός του Γλύπτη, ο ο οποίος βρίσκεται 80 εκατ. έτη φωτός απόσταση από τη Γη

Κλείσιμο
Για να αντιληφθεί κάποιος το μέγεθος της επιτυχίας, αρκεί να πούμε ότι σε διάστημα 100 χρόνων συμβαίνουν δύο ή τρεις εκρήξεις σουπερνόβα, ανάμεσα σε δισεκατομμύρια άστρα. Καμία ωστόσο, δεν είχε καταγραφεί ακριβώς τη στιγμή που συνέβαινε.

Ο Μπούσο τράβηξε 40 εικόνες, μέσω των οποίων δημιουργήθηκε η φωτογραφία που αποδίδει το μεγάλο αυτό κοσμικό γεγονός.

Ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει τι ακριβώς είχε παρακολουθήσει. Για το λόγο αυτό συγκέντρωσε το υλικό που διέθετε και ενημέρωσε τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση, υποστηρίζοντας ότι κάτι πολύ σημαντικό είχε συμβεί.

Η εκτίμησή του επιβεβαιώθηκε, ωστόσο το αποτέλεσμα της μελέτης των εικόνων ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακό, καθώς ο υδραυλικός από την Αργεντινή έγραψε το όνομά του στην ιστορία.

Δείτε τις καταπληκτικές εικόνες από ένα καταπληκτικό Σύμπαν...

Ο γαλαξίας και η στιγμή της έκρηξης στον κόκκινο κύκλο...





Ο Βίκτορ Μπούσο που κατέγραψε μία μοναδική στιγμή... σουπερνόβα



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης