Διαμαρτυρία των μελισσοκόμων για τα παράνομα ραντίσματα

Διαμαρτυρία των μελισσοκόμων για τα παράνομα ραντίσματα

Ημέρα συλλογικής διαμαρτυρίας είναι η Δευτέρα 2 Αυγούστου για τους μελισσοκόμους της χώρας που αντιδρούν στα παράνομα ραντίσματα των αγροτών

 Διαμαρτυρία των μελισσοκόμων για τα παράνομα ραντίσματα
Ημέρα συλλογικής διαμαρτυρίας είναι η Δευτέρα 2 Αυγούστου για τους μελισσοκόμους της χώρας που αντιδρούν στα παράνομα ραντίσματα των αγροτών. Οι μελισσοκόμοι εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον όχι μόνο του δικού τους επαγγέλματος, αλλά και για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα, που προκαλείται από την ασυδοσία ορισμένων αγροτών που ραντίζουν σε μέρες και περιοχές με παράνομα φυτοφάρμακα.

Οι μελισσοκόμοι ζητούν από την πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές να φροντίσουν ώστε να εφαρμοστούν οι οδηγίες που ορίζουν, το ράντισμα να γίνεται μόνο πριν η μετά την ανθοφορία, μετά την δύση του ηλίου, που δεν πετούν οι μέλισσες, και ράντισμα με όσο το δυνατόν λιγότερο τοξικά φάρμακα.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι η εμβάπτιση των σπόρων σε νεονικοτινοειδή φάρμακα, έχει σαν αποτέλεσμα οι ουσίες αυτές να μπαίνουν στους ιστούς των φυτών και να καταλήγουν και στο άνθος σκοτώνοντας τις μέλισσες.. Αυτή η αλόγιστη χρήση, έχει σαν πρώτη καταστροφική συνέπεια την μέλισσα. Όταν πεθάνει η μέλισσα δεν θα υπάρχει επικονιαστής για τα φυτά και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα φυτά και τα αγροτικά προϊόντα να μην παράγουν τις ποσότητες που παράγουν σήμερα.

Σε χώρες μάλιστα του εξωτερικού όπου δεν υιοθετήθηκαν εγκαίρως μέρα για τον περιορισμός της χρήσης παράνομων φυτοφαρμάκων, οι αγρότες να πληρώνουν τους μελισσοκόμους να πάνε μέλισσες κοντά σε καλλιέργειες για να υπάρξει σωστή επικονίαση.

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης σε μελισσοσμήνη και τέταρτη σε παραγωγή μελιού και το πρόβλημα γίνεται ακόμα και πιο αισθητό καθώς σε καιρούς δύσκλους για την οικονομία, λόγο μειωμένης παραγωγής μελιού εξ αιτίας των φυτοφαρμάκων, και φυσικά ούτε και οι μελισσοκόμοι να γίνονται ακόμα φτωχότεροι λόγο της κατάστασης αυτής.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης