Στην ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στην ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Για αρχή το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά

Στην ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Με την καταγραφή των ενεργειακών καταναλώσεων των δημόσιων κτιρίων και εγκαταστάσεων ξεκινά το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 

Η Περιφέρεια υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με το Τεχνικό Επιμελητήριο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. 

Στο πλαίσιο συνεργασίας προβλέπεται ότι θα γίνει καταγραφή των ενεργειακών καταναλώσεων δημόσιων κτιρίων και εγκαταστάσεων που ανήκουν στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Παράλληλα, θα καταγραφούν όλες οι μορφές ενέργειας που χρησιμοποιούνται στις δημόσιες εγκαταστάσεις, καθώς και το σύνολο των εγκαταστάσεων που επηρεάζουν την ενεργειακή κατανάλωση του δημοσίου κτιρίου κατά τη λειτουργία του.

Το επόμενο βήμα αφορά στην επιλογή ορισμένων κτιρίων, πιλοτικά. Σε αυτά θα προχωρήσει η δημιουργία ενεργειακού μοντέλου με χρήση σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΤΕΕ, ώστε να διαπιστωθεί η ενεργειακή τους κατάταξη. Ακολουθεί η αναβάθμισή τους. 
Κλείσιμο
 
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, Νίκο Μπαλαμπάνη, «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχοντας συναισθανθεί την ευθύνη της για την προστασία των ενεργειακών πόρων, καταβάλλει έμπρακτα κάθε δυνατή προσπάθεια για την ορθολογική διαχείριση των αποθεμάτων στην περιοχή ευθύνης της».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης