Η πρώτη επαφή επιστημόνων με την «γάτα της ερήμου» μετά από τέσσερα χρόνια

Η πρώτη επαφή επιστημόνων με την «γάτα της ερήμου» μετά από τέσσερα χρόνια

Οι ερευνητές πέρασαν μια ολόκληρη ώρα μαζί με τα μικρά, πριν εντοπίσουν ένα ενήλικο θηλυκό, προφανώς η μητέρα τους, η οποία επέστρεφε στη φωλιά από το κυνήγι

Η πρώτη επαφή επιστημόνων με την «γάτα της ερήμου» μετά από τέσσερα χρόνια
Τέσσερα ολόκληρα χρόνια ερευνών χρειάστηκαν ειδικοί βιολόγοι στην μαροκινή Σαχάρα για να καταφέρουν να εντοπίσουν και να απαθανατίσουν τρία μικρά «γατάκια της ερήμου». 



Κλείσιμο
Τα ηλικίας 6- 8 εβδομάδων γατάκια του είδους «Felis margarita» ή αλλιώς «γάτα της ερήμου» είναι τα πρώτα που καταγράφονται στο φυσικό τους περιβάλλον, καθώς το συγκεκριμένο είδος είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστεί. Ζει σε ερήμους της Αφρικής, της Αραβικής χερσονήσου και της Ασίας, ενώ ο εντοπισμός του καθίσταται εξαιρετικά δύσκολος καθώς δεν αφήνουν ποτέ πίσω του απομεινάρια από τα θηράματά τους, ενώ κινούνται και κυνηγούν πάντα στο σκοτάδι. 

Στις φωτογραφίες και το βίντεο που δημοσίευσε η περιβαλλοντική οργάνωση «Panthera», ένα από τα γατάκια πλησιάζει τους φωτογράφους πριν επιστρέψει στην ασφάλεια του καταφυγίου του. Οι ερευνητές πέρασαν μια ολόκληρη ώρα μαζί με τα μικρά, πριν εντοπίσουν ένα ενήλικο θηλυκό, προφανώς η μητέρα τους, η οποία επέστρεφε στη φωλιά από το κυνήγι.  



Sand Cat Kittens Spotted in the Wild for First Time from Panthera Cats on Vimeo.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης