Φάμελλος: Εμείς πήραμε μακροπρόθεσμα μέτρα για τις τσούχτρες, κακώς μας ασκείται κριτική

Φάμελλος: Εμείς πήραμε μακροπρόθεσμα μέτρα για τις τσούχτρες, κακώς μας ασκείται κριτική

«Ο πληθυσμός αυξήθηκε γιατί έχει αλλάξει το θερμοκρασιακό προφίλ της θάλασας, τα ρεύματα και οι άνεμοι» σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος

Φάμελλος: Εμείς πήραμε μακροπρόθεσμα μέτρα για τις τσούχτρες, κακώς μας ασκείται κριτική
Ούτε λέξη δεν βρήκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος να πει για το γεγονός ότι ο «συναγερμός» για τις τσούχτρες στον Κορινθιακό Κόλπο είχε σημάνει εδώ και μήνες αλλά μόλις πρόσφατα πάρθηκε μια απόφαση.

Αντίθεται αναπτύσσοντας τα μέτρα που πήρε το υπουργείο για το φαινόμενο με τις τσούχτρες που έχουν «καταλάβει» τον Κορινθιακό κόλπο μόνο που δεν πανηγυρίσε.

Αφού αρχικά εμφανίστηκε ως συμπαθών αρχικά των επιχειρηματιών και στη συνέχεια των λουομένων που, όπως είπε, «δεν έχουν πρόσβαση στη θάλασσα» στη συνέχεια υποστήριξε ότι «δεν είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να αντιμετωπιστεί φέτος».

Κλείσιμο
Έτσι επαίνεσε την επιλογή του υπουργείου Περιβάλλοντος να προχωρήσει σε μακροπρόθεσμη απόφαση ώστε να συγκροτηθεί φορέας προστασίας του Κορινθιακού Κόλπου ώστε στη συνέχεια ο κόλπος να ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000.

«Ο πληθυσμός αυξήθηκε γιατί έχει αλλάξει το θερμοκρασιακό προφίλ της θάλασας, τα ρεύματα και οι άνεμοι» πρόσθεσε ο κ. Φάμελλος.

Οπότε κατά τον ίδιο κακώς ασκείται κριτική στο υπουργείο για τη λήψη αυτών των μέτρων.

«Γιατί να σας πω και κάτι, ο άνθρωπος πληγώνει τη φύση εδώ και χρόνια και η φύση εκδικείται. Όσοι ψάχνουν λύση από το κυβερνητικό επιτελείο σε 11 ημέρες κάνουν λάθος γιατί η φύση θα βρει τρόπο να εκδικηθεί μμε άλλο τρόπο. Πρέπει να βρούμε τα αίτια για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο» κατέληξε ο κ. Φάμελλος στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης