Εκπληκτική φωτό από το Διάστημα: Τιρκουάζ «ζωντανοί» στρόβιλοι στη Μαύρη Θάλασσα

Εκπληκτική φωτό από το Διάστημα: Τιρκουάζ «ζωντανοί» στρόβιλοι στη Μαύρη Θάλασσα

Δείτε το μεγαλειώδες αποτέλεσμα του «χορού» αμέτρητων μικροοργανισμών, με το λευκό ανθρακικό ασβέστιο που υπάρχει άφθονο στη συγκεκριμένη υδάτινη λεκάνη

Εκπληκτική φωτό από το Διάστημα: Τιρκουάζ «ζωντανοί» στρόβιλοι στη Μαύρη Θάλασσα
Εκπληκτικής ομορφιάς και σπανιότητας εικόνα κατέγραψε το υπερσύγχρονο σύστημα φωτογράφισης που έχει τοποθετηθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο φακός της διαστημικής κάμερας «έπιασε» αμέτρητους μικροοργανισμούς που συνθέτουν το πλαγκτόν, να στροβιλίζονται σε τιρκουάζ αποχρώσεις από καταιγίδα στα νερά της Μαύρης Θάλασσας.

Τη φωτογραφία τράβηξε στις 29 Μαΐου ο δορυφόρος και εκτός της Μαύρης Θάλασσας, διακρίνεται καθαρά η Κύπρος να... γλιστρά στη Μεσόγειο Θάλασσα προς την πλευρά της Μέσης Ανατολής και η Ελλάδα να καλύπτεται από πυκνή νέφωση, ενώ τα πόδια της Χαλκιδικής καταφέρνουν να βγουν από το «σεντόνι».

Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι πρόκειται για πλαγκτόν σε συνδυασμό με λευκό ανθρακικό ασβέστιο (κοινώς κιμωλία), δημιουργώντας ένα εκπληκτικό φαινόμενο, το μεγαλείο του οποίου είναι δυνατόν να διακριθεί μόνο από το Διάστημα.

Κλείσιμο
«Άλλα είδη φυτοπλαγκτόν αποδίδουν διαφορετικές αποχρώσεις στην κάμερα, αλλά σε κάθε περίπτωση ο χρωματισμός τους είναι φυσικός και δεν προέρχεται από δική μας επεξεργασία», τόνισε ο υπεύθυνος της αρμόδιας υπηρεσίας στη NASA.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης