Οι πιγκουίνοι της προϊστορικής περιόδου είχαν το μέγεθος ανθρώπου!

Οι πιγκουίνοι της προϊστορικής περιόδου είχαν το μέγεθος ανθρώπου!

Έζησαν πριν από 61 εκατ. χρόνια, παράλληλα με τους δεινόσαυρους - Από το μέγεθος των οστών υπολογίστηκε πως έφταναν σε ύψος το 1,50 μέτρα

Οι πιγκουίνοι της προϊστορικής περιόδου είχαν το μέγεθος ανθρώπου!
Οι λάτρεις του σινεμά και των ταινιών επιστημονικής φαντασίας θα λάτρεψαν τον μνημειώδη Ντάνι Ντεβίτο στον ρόλο του Πιγκουίνου εγκληματία, του μεγαλύτερου, μαζί με τον Τζόκερ εχθρού του Μπάτμαν. Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι υπάρχουν πιγκουίνοι στο μέγεθος ανθρώπου; Και όμως, η πραγματικότητα φαίνεται να ξεπερνά -για μία ακόμη φορά- τη φαντασία, καθώς παλαιοντολόγοι έφεραν στο φως οστά πιγκουίνων της προϊστορικής περιόδου, σε μέγεθος... ανθρώπου!

Η μεγάλη ανακάλυψη, που αλλάζει τα ιστορικά δεδομένα, πραγματοποιήθηκε σε ανασκαφές που γίνονται στη Νέα Ζηλανδία, κοντά στον ποταμό Waipara. Οι επιστήμονες έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι τα ευρήματά τους, ανήκουν σε πιγκουίνους που είχαν ζήσει πριν από 61 εκατ. χρόνια. Από το μέγεθος των οστών, υπολογίστηκε ότι το ύψος τους έφτανε το 1,50 μέτρα, δηλαδή σχεδόν όσο ενός ανθρώπου!

Κλείσιμο


Τα ευρήματα είναι τα μεγαλύτερα του είδους που έχουν βρεθεί και αναφέρονται στους προγόνους των -ούτως ή άλλως- ξεχωριστών πτηνών. Τη μεγάλη ανακάλυψη έκαναν μέλη της ομάδας παλαιοντολόγων του Ιδρύματος Senckenberg, στη Φρανκφούρτη. Ο επικεφαλής του γκρουπ χαρακτήρισε τα ευρήματα «εξαιρετικά σημαντικά», καθώς δεν γνώριζαν μέχρι τώρα, ότι ζούσαν εκείνη την περίοδο πιγκουίνοι, πόσω μάλλον σε αυτό το μέγεθος.



Τα προηγούμενα ευρήματα από πιγκουίνους της προϊστορικής περιόδου αναφέρονταν σε πτηνό που έφτανε σε ύψος το 1,2 μέτρα και η παρουσία του ήταν χρονολογημένη πριν από 45 εκατ. χρόνια. Τα δε οστά είχαν βρεθεί στην Ανταρκτική, η οποία, λόγω του πάγουμ, κρύβει πολλά μυστικά για την ιστορία της Γης και της πανίδας της.

«Όπως φαίνεται, οι πιγκουίνοι διαβιούσαν παράλληλα με τους δεινόσαυρους, καθώς υπήρξαν πριν από 65 εκατ. χρόνια», τόνισε ο επικεφαλής της ομάδας, ο οποίος ευελπιστεί σε ακόμη πιο εντυπωσιακά ευρήματα το επόμενο διάστημα.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης