Tο Planet Earth 2 με παρουσιαστή τον θρυλικό σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο «κατακτά» και τις ΗΠΑ

Tο Planet Earth 2 με παρουσιαστή τον θρυλικό σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο «κατακτά» και τις ΗΠΑ

Η συνέχεια του Planet Earth, του μοναδικού προγράμματος του BBC, το Planet Earth 2, έρχεται για να καθηλώσει τους τηλεθεατές σε ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία και να τους ταξιδέψει σε κάθε γωνιά του πλανήτη - Πιο τυχεροί οι Βρετανοί, αφού η συνέχεια της σειράς άρχισε ήδη να προβάλλεται από τον Νοέμβριο


  

Tο Planet Earth 2 με παρουσιαστή τον θρυλικό σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο «κατακτά» και τις ΗΠΑ
Το καινοτόμο πρόγραμμα του BBC, Planet Earth, βγήκε στον «αέρα» πριν δέκα χρόνια και δημιούργησε σχολή και ιστορία στα ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστές την Φύση και το μεγαλείο της. Η φιλόδοξη και εντυπωσιακή συνέχεια της σειράς Planet Earth 2  με παρουσιαστή τον 90χρονο μεγάλο αφηγητή της βρετανικής μικρής οθόνης σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ από το BBC America.

Τα νέα επεισόδια της εντυπωσιακής και θρυλικής σειράς ντοκιμαντέρ του BBC με εικόνες υψηλής ευκρίνειας θα κάνουν μια συναρπαστική εξερεύνηση στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη για να παρουσιάσουν στους τηλεθεατές βουνά, νησιά, λιβάδια, ερήμους και πόλεις του κόσμου αλλά και για να ανακαλύψουν τις ακραίες δυνάμεις που διαμορφώνουν τη ζωή και να δείξουν εκείνα τα ζώα που κατορθώνουν να επιβιώσουν, ξεπερνώντας τις προκλήσεις στα πιο απόμακρα σημεία της γης.

Μια οικογένεια πιγκουίνων και η δύναμη ψυχής που την διακρίνει θα αγγίξει την ευαισθησία των τηλεθεατών ενώ ένα μωρό ιγκουάνα που προσπαθεί να ξεφύγει από το στόμα ενός φιδιού είναι μόνο μερικές εικόνες από τα επτά μέρη της νέας σειράς η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον «μύθο» που ακούει στο όνομα σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο.

Κλείσιμο
Στα νέα επεισόδια οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν, εκτός από την εξερεύνηση σε ζούγκλες και ερήμους και ένα επεισόδιο αφιερωμένο στα άγρια ζώα των μεγάλων αστικών πόλεων. Έτσι, θα θαυμάσουν τις λεοπαρδάλεις του Μουμπάι, τους γύπες του Μανχάταν και τα ενοχλητικά ρακούν του Τορόντο!



Μιλώντας στο Associated Press, ενόψει της προβολής της σειράς το Σάββατο στις ΗΠΑ, ο Ατένμπορο δήλωσε ότι κατά την διάρκεια των γυρισμάτων και επί δυόμιση μήνες δεν είχε δει τι κινηματογραφούσε.

Ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο μίλησε στο Associated Press και για τις ανησυχίες του για την κλιματική αλλαγή. «Δεν νομίζω ότι ο κόσμος θα ανακάμψει και θα γίνει πάλι όπως ήταν όταν ήμουν παιδί. Αλλά είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να βελτιώσουμε τα πράγματα. Μπορούμε να εμποδίσουμε τα πράγματα να γίνουν χειρότερα από ό,τι θα μπορούσε να είναι αν δεν κάναμε τίποτα», δήλωσε ο κορυφαίος Βρετανός παρουσιαστής. Ο ίδιος, τονίζει ότι είναι «υποστηρικτής» των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και θεωρεί ότι η φτηνή πράσινη ενέργεια «είναι εκεί έξω» και «πρέπει να οργανώσουμε την επιστημονική έρευνα, ώστε να λύσουμε τα πρακτικά προβλήματα σε αυτόν τον "οδικό χάρτη"».

Πριν μία δεκαετία, όταν άρχισε η σειρά Planet Earth, ήταν η πρώτη σειρά με ανάλογο περιεχόμενο που είχε γυριστεί σε high definition.Τώρα η νέα σειρά  Planet Earth 2, χρησιμοποίησε την «τεχνολογική μαγεία» και έχει γυριστεί σε ultra-HD ενώ στα γυρίσματα η χρήση drones υπόσχεται ότι το αποτέλεσμα της ευκρίνειας στην εικόνα θα είναι κάτι παραπάνω από τέλειο.

Ένα αποτέλεσμα που θα φέρει τους τηλεθεατές πιο κοντά στα ζώα από ποτέ και θα τους δώσει την ευκαιρία να ζήσουν όσο το δυνατόν πιο «ζωντανά» αυτό που θα βλέπουν στην μικρή οθόνη. Η σειρά, που άρχισε να προβάλλεται στη Βρετανία το φθινόπωρο, έχει πωληθεί σε όλο τον κόσμο και αυτή την εβδομάδα θα είναι στον «αέρα» εκτός από τις ΗΠΑ, στον Καναδά και στην Αυστραλία. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης