Τα τέλεια «κλικ» από επίθεση εγκύου λεοπάρδαλης σε αγριόχοιρο

Τα τέλεια «κλικ» από επίθεση εγκύου λεοπάρδαλης σε αγριόχοιρο

Η κυριαρχία της φύσης μέσα από δυνατές φωτογραφίες

Τα τέλεια «κλικ» από επίθεση εγκύου λεοπάρδαλης σε αγριόχοιρο
Και μόνο η εικόνα της άγριας φύσης, σου προκαλεί συναισθήματα δέους και σεβασμού, καθώς οι νόμοι της είναι πολύ σαφείς και κανένας δεν μπορεί να τους αμφισβητήσει. Ο ισχυρότερος πάντα κερδίζει. Όταν ειδικά γίνεσαι και μάρτυρας αυτού του κανόνα τότε έχεις πολλούς λόγους για να το μοιραστείς.

Αυτό ακριβώς θέλησε να κάνει και ο φωτογράφος Peter Thompson, ο οποίος απαθανάτισε τη στιγμή που μια έγκυος λεοπάρδαλη ορμάει σ’ έναν αγριόχοιρο στην Κένυα.

Οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν τη στιγμή που η λεοπάρδαλη επιτίθεται, σχεδόν πετώντας, στο ανυπεράσπιστο θήραμά της και αυτό γνωρίζοντας τη μοίρα του και μη μπορώντας να κάνει κάτι, παραδίδεται.




Κλείσιμο









Η λεοπάρδαλη, η οποία κρυβόταν σε θάμνο μόλις εντόπισε τον αγριόχοιρο άρχισε να τον καταδιώκει. 

Το άτυχο ζώο μόλις συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από τη λεοπάρδαλη γύρισε προς το μέρος της για να την αντιμετωπίσει κατάματα. Εκείνη τη στιγμή ήταν που η λεοπάρδαλη εκτινάχθηκε στον αέρα και τελικά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τον αποτελείωσε, στραγγαλίζοντας το.

Το περιστατικό διαδραματίστηκε στην Κένυα, στο προστατευμένο πάρκο Masai Mara National Reserve. Ο Thompson, ο οποίος κατάγεται από την Αυστραλία, και η σύζυγός του παρακολουθούσαν τη μάχη αυτή μόλις 20 χιλιόμετρα μακριά και όπως ο ίδιος υποστηρίζει:

«Στην αρχή δεν πιστεύαμε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί - ειδικά τη στιγμή της ημέρας που η θερμότητα είναι στα ύψη της και αυτό συμβαίνει περίπου στις 14:00. Η γυναίκα μου και εγώ ήμασταν μόνοι καθώς οδηγούσαμε εκεί τριγύρω και είδαμε όλο το σκηνικό με τα στόματά μας ανοιχτά», και συμπληρώνει «θέλαμε ο αγριόχοιρος να ξεφύγει, αλλά θέλαμε επίσης η λεοπάρδαλη να φάει. Υπήρχε τόση αδρεναλίνη μέσα μας καθώς βλέπαμε κάτι τέτοιο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης