Ανακαλύφθηκαν δομικά στοιχεία για τη δημιουργία ζωής σε κομήτη

Ανακαλύφθηκαν δομικά στοιχεία για τη δημιουργία ζωής σε κομήτη

Το διαστημόπλοιο προσέγγισε το ουράνιο σώμα τον Αύγουστο του 2014, μετά από περιπλάνηση 10 χρόνων στο διάστημα

Ανακαλύφθηκαν δομικά στοιχεία για τη δημιουργία ζωής σε κομήτη
Ίχνη δοκιμών στοιχείων που χρησιμεύουν για τη δημιουργία ζωής ανακαλύφθηκαν από διαστημόπλοιο ευρωπαϊκής αποστολής στον κομήτη.

Όπως ανακοινώθηκε, εντοπίστηκαν αμινοξέα τα οποία αποτελούν τη βάση για τη δημιουργία της πρωτεΐνης, καθώς και φωσφορικά ορυκτά, τα οποία συνεισφέρουν στη «γέννηση» του DNA

Οι επιστήμονες είναι ενθουσιασμένοι, καθώς επιβεβαιώνεται η θεωρία, βάσει της οποίας τα στοιχεία που συνθέτουν και διαμορφώνουν τη ζωή στο σύμπαν, μεταφέρονται μέσω των κομητών.
Κλείσιμο

Το διαστημόπλοιο, που αποτελεί μέρος της αποστολής με την κωδική ονομασία Ροζέτα, προσέγγισε τον κομήτη τον Αύγουστο του 2014, μετά από 10 χρόνια περιπλάνησης στο διάστημα. Είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν αποδείξεις για τα δομικά αυτά στοιχεία ζωής σε ουράνιο σώμα εκτός της Γης. 

«Αποδεικνύεται ότι οι κομήτες αποτελούν τους μεταφορείς των πρωτόγονων αυτών στοιχείων για τη δημιουργία της ζωής και αυτός πλέον θα είναι ο βασικός μας στόχος. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα», δήλωσε ο επιστήμονας Ματ τέιλορ, που συμμετέχει στο πρόγραμμα Ροζέτα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης