Η Γη «βομβαρδίστηκε» από ραδιενεργή ακτινοβολία πριν από 1,7 εκατ. χρόνια

Η Γη «βομβαρδίστηκε» από ραδιενεργή ακτινοβολία πριν από 1,7 εκατ. χρόνια

Η έκρηξη ενός νεογέννητου άστρου εκτόξευσε μεγάλη ποσότητα ραδιενεργής ακτινοβολίας, επηρεάζοντας την εξέλιξη των ειδών στον πλανήτη

Η Γη «βομβαρδίστηκε» από ραδιενεργή ακτινοβολία πριν από 1,7 εκατ. χρόνια
Ο άνθρωπος έχει πολλά να μάθει για το Σύμπαν, ξεκινώντας από τον ίδιο τον πλανήτη που ζούμε, με τον οποίο πρέπει να «γνωριστούμε» καλύτερα και να μάθουμε τα μυστικά της εξέλιξής του. Σύμφωνα με τελευταία μελέτη, πριν από 1,7 εκατ. χρόνια, ο πλανήτης δέχθηκε «βομβαρδισμό» από μεγάλη ποσότητα ραδιενεργούς ακτινοβολίας, η οποία προήλθε από την έκρηξη ενός νεογέννητου άστρου.

Σύμφωνα με τους μελετητές, η κοσμική ραδιενέργεια που έπληξε τον πλανήτη, επηρέασε σαφώς την εξέλιξη των ειδών και δη του ανθρώπινου είδους. Ορισμένα άστρα καταλήγουν σε εντυπωσιακές εκρήξεις, δημιουργώντας μία σούπερ νόβα μετά τη διάλυσή τους. Για πολλά χρόνια, οι αστρονόμοι αναζητούσαν το πώς επηρεάζεται από την εκροή ακτινοβολίας ο πλανήτης που ζούμε.

Όπως αποδείχθηκε από τις τελευταίες έρευνες, η Γη έχει δεχθεί «βομβαρδισμό» όχι μόνο μία φορά, αλλά πολλές, από εκρήξεις άστρων που βρίσκονται στο Γαλαξία μας. Όπως ανέφερε η ομάδα των Αυστραλών επιστημόνων, το άστρο που εξερράγη βρισκόταν 325 έτη φωτός μακριά από τη Γη. Αυτό ήταν το πιο πρόσφατο γεγονός, το οποίο συνέβη πριν από 1,7 με 3,2 εκατ. χρόνων. Ένα ακόμη γεγονός πιστοποιήθηκε πριν από 6,5 με 8,7 εκατ. χρόνια.

Κλείσιμο
«Ξέρουμε πότε έγιναν και πόση ακτινοβολία χτύπησε τη Γη. Τώρα μελετάμε τις αλλαγές εκείνων των περιόδων, προκειμένου να διαπιστώσουμε το πόσο επηρέασαν. Προς το παρόν γνωρίζουμε ότι είχαν επιρροή στην ανθρώπινη εξέλιξη», τόνισε ένας εκ των επιστημόνων της ομάδας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης