Tο οικολογικό σπίτι - «καψούλα» που παίρνεις παντού

Tο οικολογικό σπίτι - «καψούλα» που παίρνεις παντού

Είναι οικολογικό, μικρό και απόλυτα εκσυγχρονισμένο. Μια κάψουλα-σπίτι με αυτόνομη θέρμανση και ηλεκτρισμό - Δείτε τις εκπληκτικές εικόνες του eco capsule στα πιο απίθανα μέρη της γης

Tο οικολογικό σπίτι - «καψούλα» που παίρνεις παντού
Το μέλλον είναι πολύ πιο κοντά από ότι νομίζουμε. Οι διακοπές πλέον αποκτούν... άλλο νόημα καθώς αυτό που ξέραμε ως τροχόσπιτο πλέον έχει εντελώς νέα μορφή.

Λέγονται eco capsules και είναι μικρά διαμερίσματα τα οποία είναι απολύτως άνετα, το εσωτερικό τους μοιάζει με δωμάτιο ξενοδοχείου πολυτελείας και είναι ταυτόχρονα εντελώς αυτόνομα καθώς λειτουργούν αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια. 

Οι ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου αλλάζουν και ο τρόπος διακοπών αλλά και το τι θα πει «μόνιμη κατοικία» επίσης. 
Κλείσιμο

Μια φορητή κάψουλα που μπορείς να την τοποθετήσεις οπουδήποτε στον κόσμο, ώστε το πρώτο ξύπνημα των διακοπών σου να είναι με εξαιρετική θέα. Οι πρωτοποριακές αυτές κάψουλες σε σχήμα αβγού, επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να «κατασκηνώσουν» στα πιο εξτρίμ μέρη του κόσμου, ενώ ταυτόχρονα έχουν όλες τις πολυτέλειες ενός ξενοδοχείου.

Μοιάζουν με σκηνικά από ταινία sci-fi, αλλά είναι πραγματικότητα. Οι κάψουλες διαθέτουν πάνελ που συλλέγουν ηλιακή ενέργεια μια τουρμπίνα για συλλογή αιολικής ενέργειας ενώ μπορούν να συλλέξουν και νερό βροχής. Είναι σαν να κάνεις κάμπινγκ, αλλά έχοντας ένα μαλακό κρεβάτι και ζεστό νερό. 

Ζυγίζουν περίπου 1 τόνο και μεταφέρονται ως τροχόσπιτα, ή και με ρυμουλκό στο νερό και τα έχει σχεδιάσει το αρχιτεκτονικό δίδυμο Nice, από την Μπρατισλάβα. 

Η αρχική χρήση ήταν για τους «φανατικούς» του κάμπινγκ, αλλά γρήγορα οι Nice κατάλαβαν πως οι κάψουλες θα είχαν απήχηση στο ευρύτερο κοινό - ήδη έχουν επαφές με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης ο οποίος εκδήλωσε ενδιαφέρον για τις κάψουλες, ως λύσεις σε ταράτσες στο Μανχάταν για singles που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε υψηλό ενοίκιο. 

Δείτε τις φωτογραφίες και το εσωτερικό των eco capsules


















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης