Τσιρώνης: Θα φτάσουμε το μαχαίρι στο κόκαλο για όσους ρυπαίνουν

Τσιρώνης: Θα φτάσουμε το μαχαίρι στο κόκαλο για όσους ρυπαίνουν

Πρώτης προτεραιότητας θέμα η αντιμετώπιση της ρύπανσης του Ασωπού δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος

Τσιρώνης: Θα φτάσουμε το μαχαίρι στο κόκαλο για όσους ρυπαίνουν
Mήνυμα προς όσους ρυπαίνουν έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης μετά από συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού.

«Οι πολιτικές απορρύπανσης δεν γίνονται με θέσπιση ορίων αλλά με πραγματικό έλεγχο της βιομηχανικής δραστηριότητας. Το να βάζεις όρια στα λόγια ενώ στην πράξη ποτέ δεν τηρούνται, δεν έχει κανένα νόημα. Με τους ρυπαντές είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε το μαχαίρι στο κόκαλο. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του κ. Τσιρώνη.    

Αναφερόμενος στο χρονίζον πρόβλημα ρύπανσης του Ασωπού ποταμού ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος υποστήριξε ότι είναι ένα θέμα πρώτη προτεραιότητας για την κυβέρνησης δεσμευόμενος ότι τάχιστα θα δρομολογήσει έργα αποκατάστασης της περιοχής.

Κλείσιμο
Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει την απόφαση της απελθούσας ηγεσίας του υπουργείου να αυξήσει τα όρια ρύπανσης του Ασωπού, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια ασυδοσίας στους ρυπαντές, ο κ. Τσιρώνης, δήλωσε «έχουμε ήδη παραγγείλει μια έκθεση για τα επιτρεπόμενα όρια ρύπανσης, πολλά από τα οποία είναι αποδεδειγμένα απλός εξορθολογισμός, ενώ κάποια άλλα μπορεί να επανεξεταστούν. Το σίγουρο είναι ότι η πολιτική των ορίων (πολύ κάτω ακόμα και από τα όρια που θεσπίζει η Ε.Ε.) τα οποία όμως ποτέ δεν τηρούνται, δεν είναι αρκετή, δεν είναι μια πολιτική που δεν λύνει το πρόβλημα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης