Energean Oil & Gas: Διεθνής επέκταση με νέο επενδυτικό πρόγραμμα

Energean Oil & Gas: Διεθνής επέκταση με νέο επενδυτικό πρόγραμμα

Στόχος ο εντοπισμός κοιτάσματος υδρογονανθράκων στην περιοχή West Kom Ombo, έκτασης 20.948 τετραγωνικών χιλιομέτρων    

Energean Oil & Gas: Διεθνής επέκταση με νέο επενδυτικό πρόγραμμα
Σε ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους έξι εκατ. ευρώ, προχωρεί στην Αίγυπτο η Energean Oil & Gas, με στόχο τον εντοπισμό κοιτάσματος υδρογονανθράκων στην περιοχή West Kom Ombo, έκτασης 20.948 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Το νέο πρόγραμμα έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές της χώρας και καθορίστηκε έπειτα από την ερμηνεία των δεδομένων που έχουν προκύψει από την προηγούμενη πραγματοποίηση δύο γεωτρήσεων στην περιοχή, από δισδιάστατες σεισμικές έρευνες έκτασης 1.500 χιλιομέτρων καθώς και από αερομαγνητικές έρευνες.

Στο επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται η νέα ερμηνεία αερομαγνητικών δεδομένων, η απόκτηση 400 χιλιομέτρων δισδιάστατων σεισμικών ερευνών καθώς και η πραγματοποίηση δύο γεωτρήσεων έως τον Ιούνιο του 2016. 

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas κ.Μαθιός Ρήγας δήλωσε σχετικά: «Η ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στον τομέα των υδρογονανθράκων. Παρά την αρνητική συγκυρία που συνεπάγεται η μεγάλη υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου κατά το τελευταίο 10μηνο, η Energean αξιοποιεί το επιστημονικό της δυναμικό και επενδύει στην έρευνα με στόχο την διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της στον τομέα και την ανάδειξή της, από μόνη παραγωγό εταιρεία στην Ελλάδα, σε περιφερειακό πρωταγωνιστή».

Η περιοχή του West Kom Ombo βρίσκεται στη Νοτιοκεντρική Έρημο της Άνω Αιγύπτου και παρουσιάζει γεωλογικές ομοιότητες με το γειτονικό πετρελαϊκό πεδίο Al Baraka, όπου υπάρχει ήδη παραγωγή πετρελαίου. Συνολικά η Αίγυπτος διαθέτει βεβαιωμένα κοιτάσματα περί τα 4 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και αποτελεί την μεγαλύτερη εκτός ΟΠΕΚ πετρελαιοπαραγωγό χώρα στην Αφρική.

Η Energean Oil & Gas είναι διαχειριστής και κατέχει το 60% της άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στο West Kom Ombo. 
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης