Αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων εκπέμπουν SOS

Αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων εκπέμπουν SOS

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να σώσει ένα από τα 20 υπέροχα και πολύ φιλικά ζωάκια που έμειναν, από το Δημοτικό Καταφύγιο του Δήμου Αθηναίων που έκλεισε, τα οποία θα βρεθούν στο δρόμο, μπορεί να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 6944 731673 ή να στείλει μήνυμα στο animal.actives@gmail.com. Ολα τα ζώα είναι στειρωμένα, εμβολιασμένα, με μικροτσίπ και κρύβουν συνήθως μια θλιβερή ιστορία, κακοποίησης ή εγκατάλειψης. Δείτε τα στις φωτογραφίες που ακολουθούν και αποφασίστε να προσφέρετε σε κάποιο από αυτά ένα ζεστό και μόνιμο σπίτι

Αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων εκπέμπουν SOS
Λίγος καιρός έχει απομείνει από τη μέρα που λήγει η σύμβαση του Δήμου Αθηναίων με ιδιωτική πανσιόν στην οποία φιλοξενούνται 20 σκυλάκια του Καταφυγίου του Δήμου Αθηναίων που έκλεισε στις Αρχές Δεκεμβρίου, με κίνδυνο τα ζώα αυτά να μείνουν στο δρόμο. Ο Δήμος Αθηναίων και η απίστευτα κακή διαχείριση του Δημάρχου Καμίνη και του προηγούμενου αντιδήμαρχου Αντωνόπουλου “κατάφεραν” μέσα σε λίγα χρόνια να διαλύσουν στην κυριολεξία ένα υπέροχο και ευρωπαϊκών προδιαγραφών καταφύγιο που τους είχε παραχωρηθεί από ιδιώτη.

Ο χώρος αυτός βρίσκεται στην περιοχή Καλογήρου Μελίσσια Μεγάρων και τον δώρισε στη δημοτική Αρχή η φιλόζωη κυρία Ελένη Ανδρέου Γουίν το 2012. Ο Δήμος αποδείχτηκε ανίκανος να διαχειριστεί σωστά το χώρο αυτό, με αποτέλεσμα να συμβούν απίστευτα περιστατικά, παρά τις τεράστιες προσπάθειες φιλόζωων που παρείχαν εθελοντικά έργο εκεί. Τα ζώα ζούσαν σε άθλιες συνθήκες, με αρρώστιες, συχνά χωρίς τροφή, με αποκορύφωμα τα πρωτοφανή περιστατικά αλληλοσπαραγμών σκυλιών τον Σεπτέμβριο του 2013. Οι φριχτές εικόνες που κατά καιρούς κυκλοφορούσαν στη δημοσιότητα και εκείνες με τα νεκρά ζώα του Σεπτεμβρίου του 2013 ανάγκασαν τη δωρήτρια να ζητήσει το χώρο πίσω γιατί δεν άντεχε όσα συνέβαιναν εκεί μέσα. Το αποτέλεσμα ήταν το Καταφύγιο να κλείσει οριστικά τις πόρτες του στις αρχές Δεκεμβρίου, με θύματα φυσικά τα ζώα που ζούσαν εκεί. Τα ζώα, όπως γράψαμε και πιο πάνω,  με εντολή του σημερινού αντιδήμαρχου και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένου στα θέματα αδέσποτων Γιώργου Αποστολόπουλου φιλοξενούνται μακριά από το χώρο του Καταφυγίου, σε ιδιωτική πανσιόν, ασφαλή και προστατευμένα. Ο κύριος Αποστολόπουλος διαδέχτηκε τον κύριο Αντωνόπουλο στην αντιδημαρχία του Δήμου Αθηναίων και μέχρι τώρα έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για θέματα που αφορούν τα αδέσποτα. Η σύμβαση όμως του Δήμου με την πανσιόν  λήγει τον Φεβρουάριο και τα ζώα τα περιμένει ή ο δρόμος ή το ΔΗΚΕΠΑΖ, ιδιωτικό κυνοκομείο, για το οποίο έχουν γραφτεί πολλά.

Κλείσιμο


Αξίζει να σημειώσουμε ότι εδώ και λίγους μήνες φιλόζωοι από όλα τα μέρη της Αθήνας προσπαθούν να περιθάλψουν τα ζωάκια και να τους βρουν ένα σπίτι. Πολλά από τα σκυλάκια έχουν ήδη υιοθετηθεί αλλά υπάρχουν ακόμα 20 που ζητούν απεγνωσμένα το δικό τους για να μην καταλήξουν στο δρόμο.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να σώσει ένα από αυτά τα υπέροχα και πολύ φιλικά ζωάκια που έμειναν, μπορεί να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 6944 731673 ή να στείλει μήνυμα στο animal.actives@gmail.com. Ολα τα ζώα είναι στειρωμένα, εμβολιασμένα, με μικροτσίπ και κρύβουν συνήθως μια θλιβερή ιστορία, κακοποίησης ή εγκατάλειψης. Δείτε τα στις φωτογραφίες που ακολουθούν και αποφασίστε να προσφέρετε σε κάποιο από αυτά ένα ζεστό και μόνιμο σπίτι.


































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης