Βίντεο σοκ: Φώκια βιάζει πιγκουίνο!

Βίντεο σοκ: Φώκια βιάζει πιγκουίνο!

Επιστήμονες κατέγραψαν το σπάνιο γεγονός βίαιης σεξουαλικής «παρενόχλησης» αυτοκρατορικού πιγκουίνου από φώκια - Τι λένε οι επιστήμονες για το παράξενο γεγονός που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στο νησί Marion island της Ανταρκτικής

Βίντεο σοκ: Φώκια βιάζει πιγκουίνο!
Άναυδοι έχουν μείνει οι βιολόγοι με τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης που υφίστανται οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι από τις φώκιες στο Marion island της Ανταρκτικής. Οι επιστήμονες που βρίσκονται στην περιοχή κατέγραψαν αρχικά σε βίντεο μία φώκια να κυνηγά και να επιτίθεται σε αυτοκρατορικό πιγκουίνο, που δεν έγινε γνωστό αν ήταν θηλυκός ή αρσενικός και στη συνέχεια να κάνει σεξ μαζί του...



Κλείσιμο
Η πρώτη εκτίμηση των ερευνητών ήταν ότι επρόκειτο για μια άπειρη σεξουαλικά φώκια, αλλά άλλαξαν γνώμη όταν η ίδια συμπεριφορά καταγράφηκε με άλλες φώκιες στο νησί. Σε τρεις περιπτώσεις οι φώκιες μετά την ολοκλήρωση της σεξουαλικής συνεύρεσης άφησαν τους πιγκουίνους να φύγουν, ενώ σε μια περίπτωση η φώκια αφού βίασε τον πιγκουίνο, στη συνέχεια τον έφαγε!

Σύμφωνα με τον Nico de Bruyn, επιστήμονα από το «Ερευνητικό Κέντρο Θηλαστικών» του πανεπιστημίου της Πραιτώρια, είναι η πρώτη φορά που ζώο από ένα είδος κάνει σεξ με ζώο άλλου είδους, στην συγκεκριμένη περίπτωση ένα θηλαστικό με ένα πτηνό.



Ο de Bruyn υποστηρίζει ότι αυτή η νέα τάση που παρατηρήθηκε στις φώκιες της Ανταρκτικής μπορεί να οφείλεται, είτε στο ό,τι αυτές εκλαμβάνουν τους πιγκουίνους ως θηλυκές φώκιες, είτε προσπαθούν να τους μιμηθούν, όταν αυτοί παρενοχλούν σεξουαλικά άλλους πιγκουίνους.

Πάντως, ο ίδιος τονίζει ότι πρόκειται για μία νέα τάση που οι επιστήμονες εξακολουθούν να μελετούν με προσοχή.



Συνήθως οι φώκιες ζυγίζουν από 91 μέχρι 215 κιλά και το μήκος τους φθάνει τα δύο μέτρα, ενώ οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι έχουν βάρος μέχρι 16 κιλά και μήκος που κυμαίνεται από 70 μέχρι εκατό εκατοστά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης