Εικόνες τρυφερότητας: Μητέρα - γορίλας αγκαλιάζει το μωρό της!

Εικόνες τρυφερότητας: Μητέρα - γορίλας αγκαλιάζει το μωρό της!

Στον ζωολογικό κήπο Taronga στο Σίδνεϊ ένας θηλυκός γορίλας, η Mbeli, έφερε στον κόσμο το χαριτωμένο μωρό της

Εικόνες τρυφερότητας: Μητέρα - γορίλας αγκαλιάζει το μωρό της!
Την περασμένη Τρίτη γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο Taronga  στο Σίδνεϊ, ένας μικρός πανέμορφος γορίλας, ο Mjukuum, από την Mbeli, τον θηλυκό γορίλα του κήπου, που από την στιγμή που ήρθε στον κόσμο ο μικρός δεν έχει σταματήσει να τον φροντίζει και να τον γεμίζει φιλιά.



Ο μικρός γορίλας, του οποίου το όνομα στα Σουαχίλι σημαίνει «δεύτερη γενιά», είναι πολύ σημαντικός για τον ζωολογικό κήπο, αφού ανήκει στο είδος Western Lowland Gorillas, που ζουν σε πεδινά μέρη και απειλούνται με εξαφάνιση.

Κλείσιμο


Ευτυχής πατέρας του τριών ημερών Mjukuum, είναι ένας γορίλας που μεταφέρθηκε στον ζωολογικό κήπο του Σίδνεϊ από τη Γαλλία το 2012, ο Kibabu, για τον οποίο το νεογέννητο είναι το πρώτο του παιδί.



Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου δήλωσαν ότι η μητέρα του μικρού έχει την ικανότητα να τον φροντίσει, επειδή η ίδια μεγάλωσε στον ίδιο χώρο μέσα σε μια ομάδα με γορίλες.



Ο Αυστραλός υπουργός Περιβάλλοντος, Rob Stokes, δήλωσε μετά την γέννηση του μικρού γορίλα, ότι ο ζωολογικός κήπος Taronga συμβάλει στην διατήρηση των ειδών των διάφορων ζώων και επαίνεσε τον ζωολογικό κήπο για το γενικότερο έργο που επιτελεί και για τους γορίλες της άγριας φύσης, μέσω ενός προγράμματος με το οποίο φροντίζει, ώστε να μη γίνονται εξορύξεις στα μέρη της Αφρικής που ζουν αυτά τα ζώα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης