Στροφή στην πράσινη ανάπτυξη και από τους Ροκφέλερ

Στροφή στην πράσινη ανάπτυξη και από τους Ροκφέλερ

Aνακοίνωση-βόμβα από τους απογόνους των Ροκφέλερ: Διακόπτουν κάθε επένδυση σε ορυκτά καύσιμα για να επενδύσουν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας


Στροφή στην πράσινη ανάπτυξη και από τους Ροκφέλερ
Λίγες ώρες πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής για το κλίμα, στη Νέα Υόρκη, οι απόγονοι των Ροκφέλερ προέβησαν σε μία ανακοίνωση-βόμβα: ότι διακόπτουν κάθε επένδυση σε ορυκτά καύσιμα για να επενδύσουν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η δήλωσή αυτή γίνεται λίγες ώρες προτού ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προσπαθήσει να εξασφαλίσει συναίνεση για την υπογραφή μιας διεθνούς συμφωνίας στη Σύνοδο του Παρισιού το 2015.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, κατά την σημερινή Σύνοδο Κορυφής για το κλίμα, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν θα πιέσει τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα και ακόμα 124 ηγέτες να καταλήξουν σε μια δεσμευτική συμφωνία για το κλίμα η οποία θα μπορούσε να υπογραφεί το 2015 στο Παρίσι.

H σημερινή Σύνοδος για το Κλίμα θα μπορούσε να βοηθήσει την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, παρά την απουσία της Κίνας και της Ινδίας, των οποίων οι αναπτυσσόμενες οικονομίες εκπέμπουν όλο και περισσότερα αέρια του θερμοκηπίου. Το τελικό παζάρι της συνόδου θα ξεκινήσει στο δείπνο που παραθέτει σήμερα το βράδυ ο Μπαν Κι μουν σε 20 ηγέτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα τελευταία χρόνια, 180 ιδρύματα (φιλανθρωπικές και θρησκευτικές οργανώσεις, τοπικές κυβερνήσεις και άλλα ), καθώς και ιδιώτες επενδυτές, έχουν δεσμευθεί να εκποιήσουν τη συμμετοχή τους σε εταιρείες ορυκτών καυσίμων,προκειμένου να επενδύσουν τα ποσά αυτά σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μόνο υπό την ομπρέλα των Αδελφών Ροκφέλερ, λειτουργούν περίπου 800 ιδρύματα, τα οποία έχουν δεσμευθεί να αποσύρουν επενδύσεις 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εταιρείες ενέργειας.
Κλείσιμο

Η πρωτοβουλία των Ροκφέλερ και άλλων μεγάλων επενδυτών θα πρέπει να μεταφραστεί ως εξής: ότι το κάνουν για να ευθυγραμμίσουν τα επενδυτικά τους κεφάλαια με τις περιβαλλοντικές τους ευαισθησίες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης