Ρίχνουν βοθρολύματα στο λιμάνι της Μήλου

Ρίχνουν βοθρολύματα στο λιμάνι της Μήλου

Σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία, όπου δένουν τα τουριστικά σκάφη, αλλά και οι βάρκες των ψαράδων οι κάτοικοι του νησιού παρατηρούν συστηματικά λύματα που μολύνουν το νερό

Ρίχνουν βοθρολύματα στο λιμάνι της Μήλου
Συστηματικά φαίνεται πως κάποιοι μολύνουν το λιμάνι του Αδάμαντα της Μήλου, καθώς σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία πέφτουν στο νερό βοθρολύματα, χωρίς κανείς να γνωρίζει από πού προέρχονται ή τι μόλυνση προκαλούν. Όπως μάλιστα αναφέρουν κάτοικοι, η συγκεκριμένη διαδικασία συμβαίνει όχι πρόσφατα, αλλά κατά τα τελευταία χρόνια, χωρίς κανείς να έχει κατορθώσει να διευκρινίσει τι συμβαίνει.

Τα λύματα μάλιστα πέφτουν στο νερό στο σημείο που δένουν τα τουριστικά σκάφη, που πηγαίνουν κρουαζιέρες τους επισκέπτες της Μήλου, ενώ εκεί δένουν επίσης και οι βάρκες των ψαράδων του νησιού. 

Την επίσημη καταγγελία δημοτικών συμβούλων της Μήλου δημοσιεύει και ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, ενώ στο κείμενο αναφέρεται χαρακτηριστικά πως τίθεται και ζήτημα δημόσιας υγείας, καθώς «ακριβώς δίπλα στο σημείο της απόρριψης βρίσκεται το τμήμα του λιμανιού στο οποίο προσδένουν τα σκάφη των επαγγελματιών ψαράδων οι οποίοι ενίοτε χρησιμοποιούν το υποτιθέμενο καθαρό νερό του λιμανιού για να πλύνουν τα ψάρια τους πριν την πώληση». 

Ολόκληρη η καταγγελία: 

«Καταγγέλλουμε την απόρριψη υγρών αποβλήτων (βοθρολυμάτων) μέσω παράνομου υπόγειου αγωγού σε κεντρικό σημείο του λιμένα του Αδάμαντα. Ο αγωγός λειτουργεί, προφανώς, με την τροφοδοσία αντλίας λυμάτων και κατά τα τελευταία έτη μολύνει την θάλασσα σε καθημερινή ή σχεδόν καθημερινή βάση. Μας έχει ωστόσο αναφερθεί ότι η παροχέτευση των λυμάτων στο λιμάνι δεν συμβαίνει για πρώτη φορά αλλά επαναλαμβάνεται συστηματικά στην διάρκεια της τελευταίας πενταετίας. Το σημείο της απόρριψης βρίσκεται στο τμήμα του λιμανιού στο οποίο προσδένουν τα επαγγελματικά σκάφη που πραγματοποιούν θαλάσσιες εκδρομές και ειδικότερα ανάμεσα στα σκάφη «Θαλασσίτρα» και «Χρυσοβαλάντου». Αξίζει να σημειωθεί ότι ακριβώς δίπλα στο σημείο της απόρριψης βρίσκεται το τμήμα του λιμανιού στο οποίο προσδένουν τα σκάφη των επαγγελματιών ψαράδων οι οποίοι ενίοτε χρησιμοποιούν το υποτιθέμενο καθαρό νερό του λιμανιού για να πλύνουν τα ψάρια τους πριν την πώληση. Επομένως, πέραν της μόλυνσης της θάλασσας τίθεται και θέμα δημόσιας υγείας.Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι επανειλημμένα έχουν απορριφθεί βοθρολύματα και στο τμήμα του λιμανιού που βρίσκεται απέναντι από τον χώρο στάθμευσης των ταξί. Πριν από πέντε περίπου έτη, στο τέλος της τότε δημοτικής θητείας, ο Δήμος Μήλου πραγματοποίησε σε αυτό το τμήμα της παραλίας ανεπιτυχή προσπάθεια έρευνας. Ζητάμε την λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ζητάμε την τιμωρία των αυτουργών αυτών των απαράδεκτων ενεργειών που θέτουν σε κίνδυνο το θαλάσσιο περιβάλλον και την υγεία μας».   
Κλείσιμο

Πηγή: MilosLife.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης