Εκπληκτικό βίντεο: Η ΝΑΣΑ αποκαλύπτει τις «φωτοβολίδες του ήλιου»!

Εκπληκτικό βίντεο: Η ΝΑΣΑ αποκαλύπτει τις «φωτοβολίδες του ήλιου»!

Ένα θεαματικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος, στο οποίο φαίνονται ηλιακές εκλάμψεις που έγιναν από τις 25 μέχρι τις 26 Αυγούστου

Εκπληκτικό βίντεο: Η ΝΑΣΑ αποκαλύπτει τις «φωτοβολίδες του ήλιου»!
Το Ηλιακό Παρατηρητήριο της ΝΑΣΑ, έδωσε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο, το οποίο δείχνει τις θεαματικές εκλάμψεις που έγιναν από τις 25 μέχρι τις 26 Αυγούστου. Ο ήλιος εξέπεμπε σε αυτό το χρονικό πλαίσιο πάνω από μισή ντουζίνα εκλάμψεις στην αριστερή πλευρά του.


Κλείσιμο

Οι ηλιακές εκλάμψεις είναι ισχυρές εκρήξεις ακτινοβολίας, αλλά ευτυχώς για τους ανθρώπους η ακτινοβολία αυτή δεν έχει τη δυνατότητα να περάσει στην γήινη ατμόσφαιρα και να επηρεάσει τους ανθρώπους.



Η ΝΑΣΑ κατηγοριοποίησε δύο από τις εκλάμψεις αυτές στην ομάδα M5, η οποία είναι δέκα φορές λιγότερο ισχυρή από τις πιο έντονες εκλάμψεις, που υπάγονται στην ομάδα X-class. Οι εκλάμψεις αυτές είναι μικρής ισχύος και δεν επηρεάζουν τις επικοινωνίες στη Γη, ενώ σε περίπτωση που είναι έντονες μπορούν να διαταράξουν το στρώμα της ατμόσφαιρας και να δημιουργήσουν προβλήματα στα GPS και στα υπόλοιπα συστήματα επικοινωνίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης