Απίστευτο βίντεο: Αράχνες κάνουν κατάδυση και τρώνε ψάρια!

Απίστευτο βίντεο: Αράχνες κάνουν κατάδυση και τρώνε ψάρια!

Τα αραχνοειδή γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ότι τρέφονται με έντομα και πάντως οι περισσότεροι από εμάς, δεν ξέραμε ότι οι αράχνες είναι και δεινοί κολυμβητές...

Απίστευτο βίντεο: Αράχνες κάνουν κατάδυση και τρώνε ψάρια!
Αράχνες που ανήκουν στο είδος των ημιϋδρόβιων αραχνοειδών έχουν την δυνατότητα να κολυμπούν, να κάνουν καταδύσεις και να πιάνουν ψάρια δύο φορές μεγαλύτερα από το μέγεθός τους, τα οποία στη συνέχεια τρώνε και χωνεύουν με την βοήθεια των νευροτοξινών και των ενζύμων, που διαθέτει ο οργανισμός τους.



Δύο ζωολόγοι που μελετούν τα αραχνοειδή πραγματοποίησαν έρευνα για τις ημιϋδρόβιες αράχνες, οι οποίες βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, εκτός από την Ανταρκτική, με τις περισσότερες να κατοικούν στις παρυφές των ελών και των μικρών λιμνών της βόρειας Αμερικής.

Κλείσιμο


Ο Martin Nyffeler από το πανεπιστήμιο της Βασιλείας, στην Ελβετία και ο Bradley Pusey από το πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας, διαπίστωσαν ότι ορισμένα είδη αραχνών, τρώνε εκτός από έντομα και μικρά ψάρια, όπως κουνουπόψαρα, που συνήθως έχουν διπλάσιο μέγεθος από το δικό τους.

Οι δύο ζωολόγοι παρατήρησαν τις αράχνες να πιάνουν ψάρια, όχι μόνο στη φύση, αλλά και στο εργαστήριο και περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια, πώς τα αραχνοειδή γίνονται και «ικανοί ψαράδες» προκειμένου να αρπάξουν τη λεία τους.

Συνήθως, οι αράχνες στηρίζουν τα πίσω πόδια τους σε κάποιο φυτό ή σε μια πέτρα και ακουμπούν τα μπροστινά πόδια πάνω στο νερό, έτοιμες να πιάσουν το θύμα τους, μόλις εμφανιστεί. Αν χρειαστεί, έχουν όχι μόνο την δυνατότητα να περπατήσουν πάνω στην επιφάνεια του νερού, αλλά να κάνουν και καταδύσεις!

Τα αποτελέσματα της μελέτης για τις ημιϋδρόβιες αράχνες που «ψαρεύουν» έχουν ήδη δημοσιευθεί στο επιστημονικό περιοδικό Plos One.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης