Λαγκάρντ: Η αναβολή του Brexit παρατείνει την αβεβαιότητα

Λαγκάρντ: Η αναβολή του Brexit παρατείνει την αβεβαιότητα

Η Κριστίν Λαγκάρντ θεωρεί θετικό ότι μπαίνει τέλος στον κίνδυνο του Brexit χωρίς συμφωνία – Όμως θεωρεί ότι τα προβλήματα δεν επιλύονται και ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα σκληρό Brexit 

20973476
Θετική μεν αλλά με αστερίσκους θεωρεί η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ την εξάμηνη αναβολή που δόθηκε στη Βρετανία για να οργανώσει το Brexit. Ωστόσο, εκτιμά ότι δεν μπορεί ακόμη να αποκλείσει ένα σκληρό Brexit, μετά το τέλος της παράτασης, σημειώνοντας ότι η αβεβαιότητα παρατείνεται.

«Στα θετικά, αυτό βάζει τέλος στον κίνδυνο ενός Brexit χωρίς συμφωνία στις 12 Απριλίου, που ήταν μία από τις επιλογές», σχολίασε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την ευκαιρία της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Όπως ανέφερε η διευθύντρια του ΔΝΤ, με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί περισσότερος χρόνος στους εμπλεκόμενους στη Βρετανία, με στόχο να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση αλλά και στους οικονομικούς παράγοντες «για να προετοιμαστούν καλύτερα για όλα τα ενδεχόμενα».

Όμως «είναι επίσης προφανές ότι (με την αναβολή) παρατείνεται η αβεβαιότητα και δεν επιλύονται» τα προβλήματα, πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι προς το παρόν δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα σκληρό Brexit.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης